Τατιάνα Καραπαναγιώτη: Η Ελλάδα είναι καθ΄όλα έτοιμη να δεχθεί τουρίστες

«Η χώρα μας είναι καθ΄όλα έτοιμη να υποδεχτεί τους επισκέπτες που επιλέγουν την Ελλάδα για τις διακοπές τους», υπογράμμισε η υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κυρία Τατιάνα Καραπαναγιώτη, σε δήλωσή της σε συνέχεια συνάντησής της με τον Πρωθυπουργό κ. Παναγιώτη Πικραμμένο, τον οποίο ενημέρωσε για θέματα τουρισμού.

«Η χώρα μας είναι καθ΄όλα έτοιμη να υποδεχτεί τους επισκέπτες που επιλέγουν την Ελλάδα για τις διακοπές τους», υπογράμμισε η υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κυρία Τατιάνα Καραπαναγιώτη, σε δήλωσή της σε συνέχεια συνάντησής της με τον Πρωθυπουργό κ. Παναγιώτη Πικραμμένο, τον οποίο ενημέρωσε για θέματα τουρισμού.

«Η παρούσα, υπηρεσιακή Κυβέρνηση, διασφαλίζει την ομαλή λειτουργία του κράτους και των υπηρεσιών του», σημείωσε η κυρία Καραπαναγιώτη και πρόσθεσε ότι «πέρυσι 16,5 εκατομμύρια τουρίστες, αριθμός ρεκόρ για την Ελλάδα, επέλεξαν και επισκέφθηκαν τη χώρα μας και έφυγαν με θετικές εμπειρίες και εικόνες. Οι τουριστικές υποδομές είναι υψηλής ποιότητας και οι τιμές συνεχίζουν να είναι ανταγωνιστικές. Συντονισμένα, το Κράτος, οι επιχειρηματίες και οι πολίτες της χώρας μας είναι έτοιμοι να υποδεχθούν και να εξυπηρετήσουν τους επισκέπτες που θα έρθουν και φέτος για να απολαύσουν την ελληνική φιλοξενία, τον φυσικό και πολιτιστικό μας πλούτο».

Η υπουργός θα προχωρήσει άμεσα σε αποστολή δελτίων τύπου σε διεθνή μέσα ενημέρωσης, στη βάση του ίδιου περιεχομένου, μέσω των γραφείων εξωτερικού του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) και των κατά τόπους γραφείων τύπου των πρεσβειών, με στόχο να εξομαλυνθεί η αρνητική δημοσιότητα που έλαβε η χώρα μετά τις πολιτικές εξελίξεις της 6ης Μαΐου.

Τις προηγούμενες μέρες η κυρία Καραπαναγιώτη συναντήθηκε με εκπροσώπους των τουριστικών φορέων, τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΞΕΕ), την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ), την Ενωση Ξενοδόχων Αθηνών Αττικής (ΕΞΑΑ) και τον Σύνδεσμο των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (HATTA), από τους οποίους ενημερώθηκε αναλυτικά για την τρέχουσα κατάσταση και τις προβλέψεις για την τουριστική κίνηση εν’ όψει της θερινής τουριστικής περιόδου, ενώ βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τον ΕΟΤ.

Εν τω μεταξύ την Τρίτη ο ΣΕΤΕ ξεκίνησε εκστρατεία ενημέρωσης σε όλα τα διεθνή μέσα, σε συνέχεια συνάντησης που είχε ο πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Ανδρέας Ανδρεάδης με τον Πρωθυπουργό, επιβεβαιώνοντας ότι ο τουρισμός παραμένει ένας από τους βασικούς άξονες της ελληνικής οικονομίας και ότι βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές εν μέσω κλίματος ηρεμίας και σταθερότητας.

Με τίτλο «Αυτή είναι η καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε την Ελλάδα για τις διακοπές σας», αναλύονται οι λόγοι για τους οποίους η χώρα παραμένει ένας από τους ελκυστικότερους τουριστικούς προορισμούς.

Παράλληλα ο ΣΕΤΕ προτρέπει τους τουρίστες τονίζοντας ότι είναι η πιο κατάλληλη στιγμή για να περάσουν τις διακοπές τους στην Ελλάδα, υπογραμμίζοντας ότι η σχέση ποιότητας – τιμής, είναι η καλύτερη των τελευταίων χρόνων. Ηδη τα διεθνή μέσα έχουν αρχίσει να επικοινωνούν τα μηνύματα του Συνδέσμου με στόχο την αντιστροφή του αρνητικού κλίματος και τα πρώτα δημοσιεύματα κυκλοφόρησαν στον βρετανικό τύπο, καθώς ο ΣΕΤΕ έχει υλοποιήσει σειρά ενεργειών με πιο πρόσφατη τη φιλοξενία Γερμανών και Βρετανών δημοσιογράφων στη χώρα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
Σίβυλλα
Helios Kiosk