Υεμένη: Επίθεση καμικάζι σκόρπισε τον θάνατο

Τουλάχιστον 96 άνθρωποι σκοτώθηκαν τη Δευτέρα από επίθεση καμικάζι ντυμένου στρατιωτικού, κατά τη διάρκεια προετοιμασίας στρατιωτικής παρέλασης στη Σαναά, την πρωτεύουσα της Υεμένης. Επίσης, τραυματίστηκαν 300 ακόμη άνθρωποι, ενώ το γερμανικό Πρακτορείο μετέδωσε ότι ο καμικάζι ανατινάχθηκε σε σημείο όπου βρίσκονταν συγκεντρωμένοι φοιτητές και μέλη των δυνάμεων ασφαλείας

Τουλάχιστον 96 άνθρωποι σκοτώθηκαν τη Δευτέρα από επίθεση καμικάζι ντυμένου στρατιωτικού, κατά τη διάρκεια προετοιμασίας στρατιωτικής παρέλασης στη Σαναά, την πρωτεύουσα της Υεμένης. Επίσης, τραυματίστηκαν 300 ακόμη άνθρωποι, ενώ το γερμανικό Πρακτορείο μετέδωσε ότι ο καμικάζι ανατινάχθηκε σε σημείο όπου βρίσκονταν συγκεντρωμένοι φοιτητές και μέλη των δυνάμεων ασφαλείας.

Ο Υπουργός Αμυνας και ο επικεφαλής του ΓΕΣ βρίσκονταν στο σημείο της επίθεσης όμως στρατιωτικές πηγές υποστηρίζουν ότι δεν τραυματίστηκαν. Η επίθεση έλαβε χώρα στην πλατεία Αλ Σαμπίν, η οποία είναι κλειστή από την Κυριακή ενόψει της παρέλασης της Τετάρτης για τον εορτασμό της επετείου από την ένωση της Βόρειας με τη Νότια Υεμένη, στις 22 Μαϊου του 1990 (πρόκειται για εθνική γιορτή).

Την παρέλαση επρόκειτο να παρακολουθήσει και ο πρόεδρος της χώρας Αμπντ Ράμπου Μανσούρ Χάντι.

Στην Υεμένη δραστηριοποιούνται πυρήνες της οργάνωσης «Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο», την οποία οι ΗΠΑ θεωρούν σημαντική απειλή για την ασφάλεια όχι μόνο της περιοχής αλλά και των ίδιων των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
Σίβυλλα
Helios Kiosk