Μπερνάρ Καζνέβ: Ξεκίνησα μαθήματα γερμανικών

Ο νέος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ ανακοίνωσε πως έχει ξεκινήσει μαθήματα γερμανικών με την ευκαιρία της πρώτης επίσημης επίσκεψής του στο Βερολίνο, την πρώτη του κυβερνητική αποστολή στο εξωτερικό

Ο νέος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ ανακοίνωσε πως έχει ξεκινήσει μαθήματα γερμανικών με την ευκαιρία της πρώτης επίσημης επίσκεψής του στο Βερολίνο, την πρώτη του κυβερνητική αποστολή στο εξωτερικό.

«Μόλις χθες ξεκίνησα να μαθαίνω γερμανικά για τη σημερινή μου συνάντηση με τον συνάδελφό μου Μίκαελ Λινκ» τόνισε ο Καζνέβ στην κοινή συνέντευξή του με τον Γερμανό ομόλογό του.

Οι πρώτες λέξεις που πρόφερε στα Γερμανικά ο Καζνέβ στη συνάντηση του Βερολίνου ήταν «χαίρομαι που βρίσκομαι εδώ στο Βερολίνο. Είμαι χαρούμενος που βρίσκω στον κ. Λινκ έναν εταίρο και φίλο». Μετά τις δύο πρώτες αυτές φράσεις ο Καζνέβ γύρισε πάλι στα γαλλικά.

Οι Καζνέβ και Λινκ δήλωσαν πως θα εργαστούν από κοινού για την προετοιμασία της 50ής επετείου της Συνθήκης των Ηλυσίων, η οποία είχε υπογραφεί μεταξύ Γερμανίας και Γαλλίας στις 23 Ιανουαρίου 1963 επισφραγίζοντας την συνεργασία και τη συμφιλίωση μεταξύ των δύο χωρών έπειτα από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Αυτή η 50ή επέτειος επιτρέπει να καταγραφεί έκδηλα η κοινή προσήλωση σε αυτό που έχουμε επιτύχει από κοινού και για όσα πρόκειται ακόμη να κάνουμε μαζί» τόνισε ο Καζνέβ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
Σίβυλλα
Helios Kiosk