Ο 20ός τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ έχει ολοκληρωθεί στην «Αλιάντς Αρένα» του Μονάχου και οι παίκτες της Τσέλσι προσπαθούν να συνέλθουν από τους πρώτους πανηγυρισμούς για την κατάκτηση του τροπαίου. Εχουν ολοκληρώσει την απίστευτη ανατροπή από το 83’ της αναμέτρησης, αρχικά ισοφαρίζοντας το γκολ του Τόμας Μίλερ (83’) με τον Ντιντιέ Ντρογκμπά (87’) και ακολούθως στάθηκαν όρθιοι στην παράταση όπου ο Αριεν Ρόμπεν νικήθηκε από τον Πετρ Τσεχ στο πέναλτι που εκτέλεσε (93’). Η μεγαλύτερη ανατροπή όμως, ήρθε στη διαδικασία των πέναλτι, όπου η γηπεδούχος Μπάγερν βρέθηκε να προηγείται 3-1 (είχε αστοχήσει ο Χουάν Μάτα στο πρώτο πέναλτι της Τσέλσι), προτού ανατραπεί το σκηνικό από τα άστοχα πέναλτι των Ιβιτσα Ολιτς και Μπαστιάν Σβάινσταϊγκερ.

Ο ιδιοκτήτης των Μπλε κ. Ρομάν Αμπράμοβιτς που έχει ξοδέψει περισσότερα από ένα δισ. ευρώ μπορούσε επιτέλους να την απολαύσει στην κορυφή της Ευρώπης. Όπως και το 2008, στον τελικό της Μόσχας, έτσι και το 2011 το τρόπαιο «παίχτηκε» στη διαδικασία των πέναλτι. Μόνο που αυτή τη φορά η τύχη χαμογέλασε στους Μπλε.

Ο παραλίγο μοιραίος Χουάν Μάτα ήταν ο παίκτης που ανύψωσε την ψυχολογία των συμπαικτών του όταν άνοιξε το σκορ η Μπάγερν στα τελευταία λεπτά της κανονικής διάρκειας. «Όταν σκόραραν είπα μέσα μου «όχι πάλι, όχι τα ίδια». Απογοητεύτηκα, ωστόσο ο Μάτα μας ταρακούνησε. Μας είπε ότι πρέπει να πιστέψουμε ότι μπορούμε να ισοφαρίσουμε. Και μερικά λεπτά αργότερα εκτέλεσε αυτό το υπέροχο κόρνερ απ’ το οποίο μπήκε το γκολ της ισοφάρισης» είπε ο Ντογκμπά παραδεχόμενος ότι η 19η Μαΐου ήταν η πιο ευτυχισμένη ημέρα της ζωής του.

«Συνήθως με την εθνική ομάδα εκτελώ το πρώτο πέναλτι γιατί είμαι αρχηγός και θέλω να δείχνω τον δρόμο στους συμπαίκτες μου, ωστόσο εδώ ο Ρομπέρτο ντι Ματέο με έβαλε στην τρίτη θέση. Του είπα, όχι, θα μπω πέμπτος. Από τη στιγμή που έκανε την πρώτη απόκρουση ο Τσεχ, ήξερα ότι ήταν η βραδιά μας» κατέληξε ο επιθετικός από την Ακτή Ελεφαντοστού, ο οποίος δεν είναι βέβαιο ότι θα μείνει στην Τσέλσι, καθώς διαπραγματεύεται την ανανέωση του συμβολαίου του.

Για παίκτες όπως ο Φρανκ Λάμπαρντ ή ο απών λόγω τιμωρίας Τζον Τέρι ήταν αναμφισβήτητα η μεγαλύτερη στιγμή της καριέρας τους. «Στο πέρασμα των χρόνων είχαμε αρκετές άτυχες στιγμές. Ωστόσο εφέτος μετά την πρόκριση επί της Νάπολι και της Μπενφίκα αρχίσαμε να πιστεύουμε ολοένα και περισσότερο. Στη Βαρκελώνη, όταν περάσαμε το εμπόδιο της Μπαρτσελόνα με τον τρόπο που το καταφέραμε, ήμουν σίγουρος ότι το κύπελλο έγραφε το όνομά μας. Βέβαια δεν μπορείς να το πεις αυτό εκείνη τη στιγμή, αλλά τώρα που τα έχουμε καταφέρει» είπε ο Λάμπαρντ.

Λίγο πιο πέρα ο Φερνάντο Τόρες έμοιαζε αποκομμένος από τους υπόλοιπους συμπαίκτες του και απευθυνόμενος σε ισπανό δημοσιογράφο αποκάλυπτε ότι «όταν είδα την αρχική σύνθεση και ότι ήμουν για ακόμη μια φορά στον πάγκο παρά το γεγονός ότι δούλεψα τόσο σκληρά και είμαι σε τόσο καλή κατάσταση, ένιωσα τόσο δυστυχισμένος, όσο ποτέ άλλοτε στο ποδόσφαιρο».

Παράλληλα ο ισπανός επιθετικός για τον οποίο η Τσέλσι είχε δαπανήσει 55 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο του 2011, σημείωσε ότι «η επιλογή του προπονητή να παίξουμε αμυντικά αποδείχθηκε λάθος, καθώς τιμωρηθήκαμε με το γκολ της Μπάγερν. Από τη στιγμή που επιτεθήκαμε άρχισε να αλλάζει η μοίρα του ματς. Πλέον θα πρέπει να μιλήσουμε με τη διοίκηση της Τσέλσι, να μου εξηγήσουν τι θέλουν και τι περιμένουν από εμένα, καθώς δεν είμαι διατεθειμένος να περάσω ακόμη έναν χρόνο σαν τον τελευταίο, ο οποίος ήταν ο χειρότερος της καριέρας μου. Το ποδόσφαιρο μου έχει φερθεί πολύ καλά, είμαι πρωταθλητής Ευρώπης και κόσμου με την Ισπανία και πλέον κάτοχος και του Τσάμπιονς Λιγκ, ωστόσο εφέτος αν δεν υπήρχε ο κόσμος να μου δίνει κουράγιο, θα είχα χάσει κάθε ελπίδα ανόρθωσης της καριέρας μου».