Οι Τούρκοι αγοράζουν νέο σεισμογραφικό σκάφος

Ένα σύγχρονο σεισμογραφικό σκάφος, ανακοίνωσαν ότι αγοράζουν οι Τούρκοι και το ρίχνουν αμέσως σε σεισμογραφικές έρευνες στα κατεχόμενα αλλά και εντός της ΑΟΖ Κύπρου

Ένα σύγχρονο σεισμογραφικό σκάφος, ανακοίνωσαν ότι αγοράζουν οι Τούρκοι και το ρίχνουν αμέσως σε σεισμογραφικές έρευνες στα κατεχόμενα αλλά και εντός της ΑΟΖ Κύπρου.

Ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων κ. Τανέρ Γιλντίζ δήλωσε ότι στο νέο σκάφος « θα ανατεθεί η αποστολή για να διενεργήσει έρευνες γύρω από την Κύπρο», λέγοντας ότι το όνομα του νέου σεισμογραφικού που κατά πάσα απιθανότητα θα αντικαταστήσει το παμπάλαιο Πίρι Ρέϊς, που διεξήγαγε ήδη έρευνες στην Κύπρο, αλλά και στο Αιγαίο θα είναι «Barbarossas Hayreddin Pasha».

Όπως αναφέρει η κυπριακή εφημερίδα «Φιλελεύθερος», ο κ. Γιλντίζ υπενθύμισε ότι οι έρευνες που άρχισε η κρατική ΤΡΑΟ (Τουρκική Ανώνυμη Εταιρία Πετρελαίου) στο έδαφος των κατεχομένων συνεχίζονται και ότι στόχος είναι να διευρυνθούν στον «περιβάλλοντα χώρο της Κύπρου».

Το «Barbarossa Hayreddin Pasha» θα καταπλεύσει στην περιοχή όπου διενήργησε έρευνες το Πίρι Ρέϊς και οι έρευνές του, σύμφωνα με τους Τούρκους, θα είναι πιο εκτεταμένες και τρισδιάστατες. Η αγορά του σκάφους αυτούς στοίχισε στους Τούρκους 100 εκατ. δολ.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
Σίβυλλα
Helios Kiosk