Για εκείνους που θέλουν την έξοδο απο το ευρώ…

Για εκείνους που θέλουν την έξοδο απο το ευρώ… | tovima.gr

Στις εκλογές της 6ης Μαίου, οι Έλληνες πολίτες ψήφισαν με βάση τέσσερα κριτήρια: Την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, την τήρηση του Μνημονίου, την διαχείριση του θέματος των λαθρομεταναστών και με το πόσο αγανακτισμένοι είναι με τη διαχείριση της κρίσης απο την κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια. Το πρώτο λάθος που έκανε ο Έλληνας ψηφοφόρος, είναι ότι έθεσε στο μυαλό του την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ και την τήρηση του Μνημονίου σαν δύο διαφορετικά κριτήρια.

Η Ευρωπαική Ένωση εχεί κανεί ξεκάθαρο οτι οι λέξεις «Ευρωπαικός» και «Αντιμνημονιακός» δεν πάνε μαζί. Είναι πια φανερό, οτι η πάυση της τήρησης του Μνημονίου, ακόμα και η διαπραγμάτευση, θα φέρουν την Ελλάδα έξω απο το ευρώ. Άρα, η πολιτική τωςν κομάτων οτι θα ανατρέψουν το Μνημόνιο αλλά έχουν ως σκοπό την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ δεν είναι ρεαλιστική. Το δεύτερο λάθος που έκαναν όσοι ψήφισαν ακραία αριστερά αλλά και δεξιά κόματα είναι οτι δεν έχουνε αντιληφθεί τι πάει να πεί η έξοδος της Ελλάδας απο το ευρώ και τι άμεσες επιπτώσεις θα έχει στην ζωή τους.

Πρώτον, το οικονομικό σήστυμα της χώρας όπως το ξέρουμε μέχρι σήμερα θα καταρέυσει.

Δεύτερον, η ανεργία θα πολλαπλασιαστεί, ενώ οι συντάξεις και οι μισθοί θα μειωθούν ακόμα παραπάνω σε βαθμό που ο κόσμος δεν θα έχει κυριολεκτικά να φαει.

Τρίτον, η λήξη των δανείων απο τις χώρες της Ευρώπης θα οδηγήσει στην άμεση κάτω δω της κατανάλωσης και των επενδύσεων με αποτέλεσμα να επικρατίσει το απόλυτο χάος και να πέσουμε στο επίπεδο μιας τριτοκοσμικής χώρας.

Άμα σκεφτόμαστε τώρα οτι θα πάρει πέντε χρόνια στην Ελλάδα για να καλυτερεύσει η οικονομική κατάσταση, αμα βγούμε απο το ευρώ θα πάρει τουλάχιστον 10 χρόνια. Είναι αλήθεια πως οι θεσμοί που έχει η κυβέρνηση με το Μνημόνιο κρατάει πίσω την καλυτέρευση της οικονομίας. Είναι επίσης αλήθεια πως η παραμονή μας στο ευρώ έχει αρκετά μειονεκτήματα.

Η Αργεντινή λέει πως έχει περάσει ακριβώς την ίδια κατάσταση με εμάς, αλλά ούτε ήτανε δεσμευμένη σε ένα Μνημόνιο, ούτε είχε κοινό νόμισμα με άλλες 23 χώρες. Είχε το δικό της νόμισμα και για αυτόν τον λόγο η ανάκαμψη της έγινε γρήγορα και σχετικά πιο ομαλά λόγο της αποτίμησης του. Ο κόσμος πρέπει να αντιληφθεί οτι η Ελλάδα αυτη τη στιγμή έχει πέσει σε κώμα, και καλώς η κακώς, η μηχανή που μας κρατάει ζωντανούς είναι η παραμονή μας στο ευρώ.

Η έξοδος απο το ευρώ θα έχει ως αποτέλεσμα την Ελλάδα να βγεί απο το κώμα και να οδέυσει προς την καταστροφή. Για αυτόν τον λόγο, στις εκλογές της 17ης Ιουνίου ο Έλληνας που σκέφτεται να ψηφίσει ενα ακραίο κόμα θα πρέπει να περάσει απο το μυαλό του ένα σενάριο εξόδου της Ελλάδας απο το ευρώ, και να ρωτήσει τον ευατό του: Αξιζεί;

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες