Γεγονότα

Γεγονότα | tovima.gr

Οι οικονομικές εξελίξεις είναι ραγδαίες και όλοι περιμένουν από τα μέσα να ακούσουν κάθε τι που λέγεται είτε στην Ευρώπη είτε στην Ελλάδα και τώρα και στην Αμερική. Ο κόμπος έφτασε στο χτένι , ο χρόνος για την Ελλάδα λένε οι δανειστές ότι τελείωσε. Είναι εξοργιστικό το μαρτύριο της σταγόνας που μας κάνουν, μια μας σώζουν, μια μας πτωχεύουν, πότε πεθαίνουμε, πότε ζούμε, μια καταστρεφόμαστε οριστικά, μια σωζόμαστε οριστικά. Τώρα ακούμε και τη μεσοβέζικη λύση της ελεγχόμενης χρεοκοπίας.

Όλοι απορούν τι είναι αυτό το φρούτο που προέκυψε. Τόσο καιρό όμως την ζούμε την ελεγχόμενη χρεοκοπία με το κλείσιμο των επιχειρήσεων με τη σωρεία λουκέτων καθημερινά, ζούμε δυστυχώς το «θάνατο του εμποράκου» που είναι το μεγάλο θύμα της κρίσης. Τώρα έρχεται και «ο θάνατος του δημόσιου υπαλληλάκου» …… γιατί μέχρι τώρα μπορεί να μη τον απέλυαν , όμως τον υποβάθμιζαν με τις περικοπές, τον ξεζούμιζαν και τώρα του δείχνουν τη πόρτα μέσω της εργασιακής εφεδρείας.

Για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους τι να πει κανείς, φτάνουμε το 1.000.000 ανέργους, και μας ανακοινώνουν τα συνδικάτα ότι θα ανέβει ραγδαία ο αριθμός αυτός . Που πάμε λοιπόν; Στην πλήρη αποσύνθεση του κοινωνικού ιστού, στο απόλυτο χάος, στο αδιέξοδο, στο γκρεμό. Πρωτοφανείς καταστάσεις για την ελληνική κοινωνία, την κοινωνία που μεγαλούργησε επί δεκαετίες. Η Ευρώπη των δανειστών και το Δ.Ν.Τ. εφαρμόζουν στην Ελλάδα την χειρότερη συνταγή, γιατί δε γίνεται πάση θυσία να περιορίζεις την κατανάλωση με τις περικοπές μισθών, συντάξεων και κλείσιμο επιχειρήσεων και παράλληλα να προσπαθείς να εισπράξεις από τους μη έχοντες και κυρίως από τους χρωστούντες παντού.

Αυτό είναι παράλογο και ύποπτο ταυτόχρονα γιατί οι μαθητές του δημοτικού έχουν καλύτερη οικονομική σκέψη, παρά αυτούς τους μεγάλους οικονομολόγους – διασώστες μας….. και αυτοί ήδη μας απειλούν , μας μιλούν για το πιστωτικό «γεγονός» που έρχεται . Μας απειλεί όμως και κάτι καινούριο, «το εθνικό γεγονός» από τους γείτονες …….οι οποίοι φαίνεται να θέλουν να ανακατέψουν την τράπουλα στη μεσόγειο γιατί η ΑΟΖ και το «οικόπεδο»……. φαίνεται να έχουν ψωμί και τα συμφέροντα μεγάλα και μακροχρόνια. Άρα το «γεγονός» φαίνεται να έρχεται έτσι η αλλιώς αλλά οι ηγεσίες μας, περί άλλων τυρβάζουν και δεν ομονοούν για να μη δώσουν την ευκαιρία για κανένα «γεγονός» σε κανέναν, είτε στους δανειστές, είτε στους γείτονες. Τεράστια και ιστορική η ευθύνη τους!!!

Οικονομικός- Επιχειρηματικός Σύμβουλος-Αναλυτής

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
Σίβυλλα
Helios Kiosk