Ασμουσεν: Συμπλήρωση ναι, επαναδιαπραγμάτευση όχι του μνημονίου

Την αντίθεση της ΕΚΤ σε κάθε τροποποίηση του δημοσιονομικού συμφώνου επανέλαβε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της κ. Γεργκ Ασμουσεν, προσθέτοντας ωστόσο ότι οι χώρες μπορούν να το συμπληρώσουν με διατάξεις υπέρ της ανάπτυξης

Την αντίθεση της ΕΚΤ σε κάθε τροποποίηση του δημοσιονομικού συμφώνου επανέλαβε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της κ. Γεργκ Ασμουσεν, προσθέτοντας ωστόσο ότι οι χώρες μπορούν να το συμπληρώσουν με διατάξεις υπέρ της ανάπτυξης.

Οπως τόνισε ο κ. Ασμουσεν, τέτοιες διατάξεις θα μπορύσαν να αφορούν μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασία, χρηματοδοτήσεις πρπγραμμάτων μεγάλης εμβέλειας και βελτίωση της λειτουργίας της κοινής αγοράς. Ωστόσο, το σύμφωνο «δεν μπαίνει σε νέα διαπραγμάτευση ούτε χαλαρώνει», όπως συμπλήρωσε.

Ο κ. Ασμουσεν τόνισε ότι το δημοσιονομικό σύμφωνο δεν είναι αντιπαραθετικό με ένα ενδεχόμενο «συμπληρωματικό σύμφωνο ανάπτυξης», για την οποία δήλωσε ότι «κανείς στην Ευρώπη δεν είναι εναντίον της».

Ο κ. Ασμουσεν πρόσθεσε ότι ένα τέτοιο σύμφωνο ανάπτυξης θα μπορούσε να εμπνευστεί από την Ατζέντα 2010 που είχε παρουσιάσει και εφαρμόσει στη Γερμανία ο τότε καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ και η οποία στόχευε στην ελαστικοποίηση της εργασίας.

Πρόσθεσε ότι «από την Ευρώπη δεν λείπουν οι υποδομές» και ως εκ τούτου είναι εφικτό να βεθούν προγράμματα και να χρηματοδοτηθούν.

Με τις δηλώσεις του αυτές ο κ. Ασμουσεν τίθεται στο πλευρό της καγκελαρίου κυρίας Ανγκελα Μέρκελ, καθώς, όπως είναι γνωστό, ο Γάλλος Πρόεδρος κ. Φρανσουά Ολάντ επιμένει στην ανάγκη επαναδιαπραγμάτευσης του δημοσιονομικού συμφώνου,

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
  • Ο γρίφος της Μποτσουάνα Οι αγορές είναι προεξοφλητικοί μηχανισμοί, στην περίπτωση της νέας μετάλλαξης , προεξόφλησαν ξανά το χειρότερο, δηλαδή νέους περιορισμούς στις... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
Helios Kiosk