Ο νέος ηθοποιός σήμερα

Ο Πάνος Βλάχος µάλλον δεν είναι όπως τον περιµένεις – αν έχει τύχει να τον πάρει το µάτι σου στους «Βασιλιάδες» του Mega. Πρώτον, είναι πιο ωραίος από κοντά – µοιάζει µε λατινοαµερικανό πρωταθλητή του surf. ∆εύτερον, το στυλ του δεν έχει καµία σχέση µε αυτό που φαντάζεται κανείς εξαιτίας των ράστα. Πιο πολύ urban chic, παρά µέλος κοµµατικής Νεολαίας που ακούει όλη µέρα Locomondo και Manu Chao. Τρίτον, όταν µιλάει παίζει κάπως µε τις λέξεις και αυτό σε αναγκάζει να τον προσέχεις. Ξεκαθαρίζει από την αρχή ότι «τη δουλειά αυτή δεν την κάνω για να ικανοποιήσω το ψώνιο µου. Και επιτέλους, ας αποµυθοποιήσουµε τους ανθυποστάρ και όλους όσους υπάρχουν στα πράγµατα χωρίς να έχουν κάνει τίποτα, αλλά επειδή απλώς κάθονται και πίνουν καφέ µε τους σωστούς ανθρώπους». Η εποχή είναι ούτως ή άλλως παράξενη. Ακόµη και οι «Βασιλιάδες», µια παραγωγή που τα πηγαίνει καλά από άποψη τηλεθέασης, έχει διακόψει τα γυρίσµατά της και οι συντελεστές της βιώνουν την απόλυτη επαγγελµατική αβεβαιότητα. «Εκεί πάει το πράγµα, θα παίρνουµε οι ηθοποιοί πέντε ψίχουλα για να δουλεύουµε και θα λέµε και ευχαριστώ. Ο τρόπος µε τον οποίο αντιµετωπίζονται οι νέοι ηθοποιοί σήµερα είναι χυδαίος, δεν είµαστε ανδρείκελα ούτε θέλουµε να κάνουµε φιλανθρωπία».

∆εν δίνεται, όµως, τώρα η ευκαιρία να γίνει ένα καλό ξεκαθάρισµα; «Η αισιόδοξη πλευρά µού λέει ότι τα πράγµατα θα αλλάξουν, η απαισιόδοξη ότι πάντα έτσι ήταν και δεν πρόκειται να αλλάξει ο κόσµος, δεν µας πονάνε τόσο ώστε να τα αλλάξουµε όλα». Για τον ίδιο κινητήριος δύναµη είναι η δηµιουργικότητα: «Η δυνατότητα να ζεις πολλές ζωές και η πρόκληση της έκθεσης στο κοινό έπονται, στην αρχή απλώς νιώθεις µε πρωτόγονο τρόπο ότι πράττεις και ότι αυτό έχει αντίκρισµα. Ολα ξεκινούν από τη χαρά της συµµετοχής σε µια οµάδα που κάτι κάνει». Το µεγάλο πάθος του, ωστόσο, είναι η µουσική: «Για να αντεπεξέλθω στις απαιτήσεις µιας δουλειάς, µέσα σε ένα καλοκαίρι έγινα εξπέρ στον µπαγλαµά. Εχει τύχει σε κάθε δουλειά µου µέχρι τώρα η µουσική να µε καθοδηγεί, να µε στηρίζει, να µε προστατεύει, να µε επιτηρεί. Εχω και µια µπάντα, παίζουµε µουσική που έχει ελληνικότητα: παραδοσιακά, ρεµπέτικα, αλλά και Ζούδιαρη και Αλκίνοο. Το ελληνικό στοιχείο θέλω να είναι έντονο στον λόγο, αυτή η µόδα µε τον αγγλόφωνο στίχο δεν µε αφορά».

Και θεωρεί τον εαυτό του καλό; «∆εν παίζω µε τους όρους καλό ή κακό, το αληθινό είναι που µε ενδιαφέρει. Η αλήθεια ενός δηµιουργού και η θέλησή του να εξωτερικεύσει κάτι που είναι καλά ζυµωµένο µέσα του και το εκφράζει όχι για να εντυπωσιάσει, αλλά επειδή δεν µπορεί να κάνει αλλιώς. Η αλήθεια είναι επανάσταση».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
Σίβυλλα
Helios Kiosk