Λ. Φαμπιούς: νέα γαλλική παρέμβαση για τις ελληνικές εκλογές

Οι Έλληνες στις βουλευτικές εκλογές της 17ης Ιουνίου «δεν μπορούν να στηρίξουν κόμματα που θα τους κάνουν να εγκαταλείψουν το ευρώ», αν θέλουν να παραμείνουν στην Ευρωζώνη, είπε την Δευτέρα ο νέος Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς, σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1

Οι Έλληνες στις βουλευτικές εκλογές της 17ης Ιουνίου «δεν μπορούν να στηρίξουν κόμματα που θα τους κάνουν να εγκαταλείψουν το ευρώ», αν θέλουν να παραμείνουν στην Ευρωζώνη, είπε την Δευτέρα ο νέος Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς, σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1.

«Πρέπει να εξηγήσουμε χωρίς αλαζονεία στους έλληνες φίλους μας πως αν θέλουν να παραμείνουν στο ευρώ, και πιστεύω ότι αυτό θέλει η πλειοψηφία τους, δεν μπορούν να στηρίξουν κόμματα που θα τους κάνουν να το εγκαταλείψουν», σημείωσε.

«Είναι πολύ λεπτό θέμα, γιατί δεν θέλουμε να τους δώσουμε μαθήματα. Όμως, ταυτόχρονα, η Γαλλία, που δεν θέλει να δώσει μάθημα πρέπει να πει ορισμένα πράγματα στους έλληνες φίλους της», προσέθεσε.

«Eίναι απολύτως καίριας σημασίας να τηρήσουν το Μνημόνιο», ανέφερε.

«Πρέπει ο καθένας να καταλάβει πως αυτό που διακυβεύεται είναι το αν θα παραμείνει ή όχι η Ελλάδα στο ευρώ. Δεν μπορούμε να θέλουμε να μείνουμε στο ευρώ και να μην κάνουμε καμιά προσπάθεια», υπογράμμισε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
Σίβυλλα
Helios Kiosk