Κ. Κιλτίδης: «Ο πυρήνας των ιδεών μου βρίσκεται στην παράταξη της ΝΔ»

Την Δευτέρα 21/5/2012 ο πρώην βουλευτής του ΛΑΟΣ, Κώστας Κιλτίδης, μίλησε στην εκπομπή του Βασίλη Χιώτη και του Νότη Παπαδόπουλου (καθημερινά 10:00-11:00), για την εναλλαγή του στα κόμματα, την πορεία του μετά το ΛΑΟΣ και για το αν θα προσχωρήσει στη ΝΔ

Για τις δηλώσεις Καρατζαφέρη {{{ moto }}}

Δεν νομίζω ότι εννοούσε εμένα με τον όρο «βαρίδι», γιατί ξέρει ότι εγώ ήμουν 6 μήνες, πήγα, μόνο προσέφερα και την ιδιότητά μου, και πήγα ως απλώς στρατιώτης. Ούτε έκανα συναλλαγή, ούτε ζήτησα αξίωμα, έδωσα έναν όμορφο αγώνα και δεν τον ακυρώνω.

Για την εναλλαγή κομμάτων

Δεν άλλαξα 4 κόμματα. Το ανόητο το δέχομαι, το γελοίο σκοτώνει. Το σπίτι μου είναι η παράταξη που γεννήθηκα. Και προφανώς ήταν η ΝΔ στην οποία υπήρξα επί 12 χρόνια. Και προφανώς το σπίτι μου αυτό, θέλησα να ξαναφτιάξω καινούριο και ομορφότερο. Έφυγα πικραμένος, δεν επέτρεψα σε κανέναν να με αγγίξει, έφυγα, ούτε με διέγραψαν, ούτε ψηφοφορία διαφορετική είχα και νομίζω ότι είναι πρωτοτυπία αυτό και πρέπει να αναγνωριστεί. Προσπάθησα με όρους πολιτικούς να προσεγγίσω την ανάπλαση της νέας ευρείας κεντροδεξιάς. Εξαπατήθηκα, εν μέρει, από το 1ο εγχείρημα που επιχειρήσαμε μέχρι το συνέδριο με τη Δημοκρατική Συμμαχία και αντέδρασα πάλι με όρους πολιτικής και ιδεών. Ο πυρήνας των ιδεών μου, του αξιακού μου συστήματος σε αυτό το σπίτι, η βιτρίνα του, είναι ο πατριωτικός και λαϊκός χώρος που εκπροσωπούσε πάντοτε αυτό το σπίτι μου, η παράταξη της ΝΔ.

Για το πώς θα συνεχίσει

Προφανώς και υφίσταται αυτός ο λόγος, υπάρχει σκεπτικισμός. Αν δεν αναταχθεί και δεν ανατάξει η ΝΔ το πολιτικό και ιδεολογικό της περιεχόμενο, τον πολιτικό της λόγο και τις προγραμματικές της θέσεις, επί τον πατριωτικότερον και το λαϊκότερον, προφανώς δεν έχω λόγο να συμμετάσχω σε ένα τέτοιο εγχείρημα. Προφανώς, όμως, βλέπω τον κίνδυνο, που υφίσταται από τα αριστερά, όχι με φοβικά σύνδρομα και συμπλέγματα απέναντι στις ιδέες που φέρει η αριστερά, αλλά είμαι από αυτούς που διακηρύττω ότι δεν είναι η οικονομικίστικη προσέγγιση «ευρώ ή δραχμή» το μέγιστο θέμα που έχει να κάνει με την αριστερά. Έχει να κάνει με την αθρόα νομιμοποίηση των λαθρομεταναστών, με την προσέγγιση στα ζητήματα παιδείας, και του αξιακού συστήματος τοπ οποίο και αυτό πληρώνουμε όσο και αν αστικοποιήθηκε το ΠΑΣΟΚ το ’81. αυτόν τον κίνδυνο τον βλέπω, συστρατεύομαι σε αυτή την αντίληψη, πάντοτε όμως με όρους πολιτικούς. Θέλω όταν με βλέπει ο κόσμος στο δρόμο και με ρωτάει γιατί είχα αυτή την επιλογή, να έχω λόγο να του απαντήσω. Γι αυτό και έθεσα την πρότασή μου στη συζήτηση του ΛΑΟΣ. Είχα και καρέκλες και ιδιότητα, και την 3η μέρα μετά τις εκλογές έκανα την αίτησή μου να επανενταχθώ στο ΕΣΥ, το οποίο υπηρέτησα σχεδόν 20 χρόνια ως μαχόμενος γιατρός.{{{ audio1 }}}

Κατεβάστε το ηχητικό εδώ

Για το αν είναι μνημονιακός ή αντι-μνημονιακός

Το πρόβλημα της πατρίδας δεν είναι μνημόνιο ή αντι-μνημόνιο. Προφανώς, πολλές από τις αντι-μνημονιακές απόψεις είναι σωστές και πολλά από αυτά που γράφει το μνημόνιο έπρεπε να τα έχουμε κάνει εδώ και 30 χρόνια.

Για το αν θα είναι ξανά υποψήφιος

Όχι απαραίτητα, αν δεν πληρούνται οι όροι της πολιτικής μου παρακαταθήκης, δεν διανοούμαι να κάνω αυτό το ατόπημα στη ζωή μου γιατί είναι αργά να αλλάξω πλέον. Οι όροι είναι ότι η ΝΔ θα πρέπει στο λόγο της, εφόσον η συνέχεια του κράτους γίνεται σεβαστή, ξέρουμε ότι υπάρχουν κάποιοι που έχουν υπογράψει τη συνέχεια της πολιτείας, προφανώς δεν το ακυρώνω. Η κοινοβουλευτική περίοδος όταν υπογράφησαν αυτά είχε κλείσει, άνοιξε μια άλλη και έκλεισε ξανά σε 2 μέρες, βρισκόμαστε σε ένα νέο δεδομένο και όταν θα συμπαραταχθούμε πρέπει να εμφανίσουμε μια πολιτική και προγραμματική σύγκλιση, πατριωτικότερη, λαϊκότερη και εκδικητικότερη, ακόμα και εκμηδενισμού των αρνητικών επιπτώσεων του μνημονίου. Πρόταγμά μου σε αυτή την αναμέτρηση, αν συμμετάσχω, θα είναι ότι πάνω από όλα είναι οι ανύμποροι, οι φτωχοί και οι άνεργοι. Πρέπει η κοινωνία να να θυσιάσει ό,τι έχει να κρατήσει ζωντανούς αυτούς που έχουν ξεπεράσει το 40% των Ελλήνων πολιτών.

Για το αν θα πολιτευτεί στο Κιλκίς

Εμείς θέτουμε την παρακαταθήκη του περιεχομένου μας και της συμπεριφοράς μας και από κει και ύστερα, άλλοι πρέπει να αξιοποιήσουν και να κρίνουν, πώς θα συμπεριφερθούμε, πού θα ενταχθούμε και πώς θα δώσουμε τον αγώνα. Δεν απαξιώνω, όμως, και κανένα κόμμα από τα υπάρχοντα. Διαχωρίζω τη θέση μου από το ΛΑΟΣ αφού δεν συζητάει την πρότασή μου, η οποία έλεγε για τον ΛΑΟΣ να έχει μια κοινοβουλευτική ομάδα μετά τις εκλογές, να ζητήσει 10-11 εκλόγιμες θέσεις, να υπάρχει ως πολιτικός φορέας, να συνυπάρχει στην πανστρατιά αυτή και έπρεπε να ζητήσει την πατριωτικότερη και λαϊκότερη έκφραση της νέας συνθετικής παρουσίας της πανστρατιάς της παράστασης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
Σίβυλλα
Helios Kiosk