Κ. Βελόπουλος: «Θεωρώ ότι το κάλεσμα του Αντώνη Σαμαρά είναι μια θετική προοπτική»

Την Δευτέρα 21/5/2012 ο πρώην βουλευτής του ΛΑΟΣ, Κυριάκος Βελόπουλος, μίλησε στη εκπομπή του Γιώργου Κακούση και Δημήτρη Πετρόπουλου (καθημερινά 08:00-10:00) για την αποχώρησή του από το ΛΑΟΣ και τη συσπείρωση των φιλο-ευρωπαϊκών δυνάμεων

Για το ποια πορεία θα ακολουθήσει{{{ moto }}}

Επειδή έχω τον πατέρα μου στην εντατική, για δύο 24ωρα δεν μίλησα και μιλάω τώρα. Εγώ δε συμφώνησα με κανέναν, δε μίλησα με κανέναν, δεν έδωσα τα χέρια με κανέναν, ούτε να πάω στη ΝΔ, ούτε στο ΠΑΣΟΚ, ούτε στο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε τίποτα. Όμως, θεωρώ ότι είναι αδήριτη ανάγκη, η φωνή του Ισοκράτη να ακουστεί και όχι του Δημοσθένη. Η φωνή της ενώσεως, δηλαδή, και όχι της χάσης και της διάσπασης των δυνάμεων, απέναντι σε έναν κοινό εχθρό. Ο εχθρός δεν είναι, κατά την αρχαία ρήση, οι Μακεδόνες αλλά οι Πέρσες. Εχθρός, λοιπόν, είναι αυτοί που θέλουν να μας βγάλουν από το ευρώ. Θέλουν να μας πετάξουν από το ευρώ γιατί εξυπηρετούνται εγχώρια και αλλότρια συμφέροντα. Αυτή είναι η δική μου άποψη. Πρέπει να ενωθούν οι δυνάμεις που θέλουν μια ευρωπαϊκή προοπτική με μια συγκεκριμένη πολιτική γραμμή απεγκλωβισμού από τις παγίδες του μνημονίου. Αυτή είναι η δική μου τοποθέτηση.

Ναι, αλλά δεν συμφωνεί με αυτό ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ

Εγώ θεωρώ τον εαυτό μου εκτός ΛΑΟΣ. Μετά από αυτά που έγιναν την ημέρα που βρισκόμασταν στη σύσκεψη, και στον Θάνο Πλεύρη, τον φίλο μου, και συνάδελφο και άνθρωπο, δηλαδή με την ανθρώπινη αξιοπρέπεια να καταπατείται από έναν όχλο ο οποίος βρέθηκε απέξω, δεν θεωρώ ότι μπορώ να είμαι εκεί μέσα, και έχουν γίνει και άλλα πράγματα. Να σας πω ένα παράδειγμα, μου τηλεφώνησαν φίλοι από διάφορα κόμματα, από ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, λέγοντάς μου περαστικά για τον πατέρα μου τη στιγμή που κινδυνεύει η ζωή του. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, ή εν πάσει περιπτώσει κάποιος από το ΛΑΟΣ, δεν με πήρε τηλέφωνο. Και όχι μόνο αυτό, βγαίνουν σε διάφορα blog που ελέγχουν, και λένε διάφορα. Το προσπερνώ και αυτό. Η ουσία είναι η Ελλάδα, η πατρίδα. Δεν μπορώ να ακούω ανοητολογούντες, ψευδολογούντες και παροχολογούντες τη δύναμη της κεντρο-αριστεράς, που θέλουν να γίνουν ΠΑΣΟΚ στη θέση του ΠΑΣΟΚ, και αναφέρομαι στο ΣΥΡΙΖΑ, να λένε ψέματα στον ελληνικό λαό, τάζοντάς του τα πάντα, έναντι ποίου αντιτίμου, της ψήφου. Αυτά είναι απίστευτα. Μου θυμίζουν εποχές του’74, του ’80, ή εκείνη της εποχής που ουσιαστικά ώθησαν την Ελλάδα στη χρεοκοπία. {{{ audio1 }}}

Κατεβάστε το ηχητικό εδώ

Για το κάλεσμα Σαμαρά

Η απόφασή μου είναι πολιτική. Θεωρώ ότι το εγώ μπαίνει στην άκρη. Δεν υπάρχει εγώ, «εγώ αποφασίζω», ή «εγώ ο Βελόπουλος». Υπάρχει το εμείς, υπάρχει η Ελλάδα. Να βοηθήσουμε τον τόπο να παραμείνει στο ευρώ. Φοβούμαι ότι ούτε ενημέρωσαν τα κόμματα τι σημαίνει δραχμή, και αναφέρομαι σε όλα τα κόμματα, ούτε είμαστε έτοιμοι ως χώρα, γιατί δεν έχουμε plan B να αντιμετωπίσουμε μια Ελλάδα στη δραχμή. Είναι το μεγάλο πρόβλημα της ελληνικής πολιτικής σκηνής, η έλλειψη προλήψεως ή προληπτικής ικανότητας. Είναι αδήριτη ανάγκη, η κεντροδεξιά ή όσοι θέλουν τη Ελλάδα στην Ευρώπη, να ενώσουν τις δυνάμεις τους. Και θεωρώ ότι το κάλεσμα του Αντώνη Σαμαρά είναι μια θετική προοπτική, υπό την έννοια ότι είναι «η ώρα του Ισοκράτη». Δεν υπάρχει άλλη λύση. Είναι λογικό αυτό που λέει. Δεν έχω μιλήσει με κανέναν. Δεν ασχολούμαι με το αν θα πολιτευτώ, έχω τον πατέρα μου στην εντατική. Έχω καιρό, μπορεί μετά από 1 χρόνο, 2 χρόνια, 10 μέρες, δεν ξέρω. Ηθικά, ψυχικά ανήκω εκτός ΛΑΟΣ.

Για την θεωρία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί στη δραχμή και για το τι αντιδράσεις θα προκαλέσει.

Μπερδεύουμε τον κομμουνισμό, που έχει μια παραδοσιακή αντίληψη για την πολιτική, με ένα νεοπαγές κόμμα που είναι ένας «αχταρμάς» πολιτικών, ιδεολογιών και συνιστωσών. Για παράδειγμα, εδώ και 40 χρόνια δεν έλεγαν ποτέ τίποτα από το ΣΥΡΙΖΑ για τη γενοκτονία των Ποντίων και μία συνιστώσα του εξέδωσε ανακοίνωση ότι είναι αριστερικό γεγονός. Η υποκρισία έχει όρια. Άλλο αριστερός με την μαρξιστική αντίληψη και άλλο αριστερός που μένω στην Εκάλη, τη Δροσιά και το Πανόραμα Θεσσαλονίκης. Άλλο υγιής αριστερά και άλλο αυτό το πράγμα που έχει παθογένειες. Έχει σημασία τι ταξική συνείδηση έχει ο καθένας. Αναφέρομαι στο ΚΚΕ που έχει μια υγιή παραδοσιακή αντίληψη, που αν και διαφωνώ μαζί τους, έχουν σταθερή γραμμή, και άλλο οι συνεχείς ελιγμοί, τα συνεχή ψέματα. Η έλλειψη ιδεολογικής υποδομής, ο ιδεολογικός αχταρμάς «για να γίνω ΑΝΤΙ-ΠΑΣΟΚ, ΠΑΣΟΚ στη θέση του ΠΑΣΟΚ, για να μπορέσω να πάρω ψήφους». Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω πώς κάποιοι ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ όταν ζητούν άμεση νομιμοποίηση σε 1,5 εκ. μετανάστες, όταν τα παιδιά μας τα Ελληνόπουλα, πηγαίνουν στη Γερμανία και την Ιταλία, ως μετανάστες.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
Σίβυλλα
Helios Kiosk