Γεύμα στον αέρα

Συχνά με ρωτούν πώς βρίσκω το φαγητό στο αεροπλάνο. Σε μια μόνο εταιρεία φάγαμε νόστιμα. Ελβετική με το όνομα Baboo και δυστυχώς πιά δεν υπάρχει. Εκεί πράγματι μας πρόσφεραν μπουκίτσες στο δίσκο. Περαστά δηλαδή τύπου σούσι. Νοστιμότατα. Κατά τα άλλα δεν τρώγω εν πτήσει. Ο Θάνος βεβαίως – που έχει ταινία παίρνει το δίσκο και μου δίνει να δοκιμάσω μια μπουκίτσα. Προχθές στο πρωινό αεροπλάνο για το Παρίσι, μας έφεραν κάτι απροσδιόριστο.

Συχνά με ρωτούν πώς βρίσκω το φαγητό στο αεροπλάνο. Σε μια μόνο εταιρεία φάγαμε νόστιμα. Ελβετική με το όνομα Baboo και δυστυχώς πιά δεν υπάρχει. Εκεί πράγματι μας πρόσφεραν μπουκίτσες στο δίσκο. Περαστά δηλαδή τύπου σούσι. Νοστιμότατα. Κατά τα άλλα δεν τρώγω εν πτήσει. Ο Θάνος βεβαίως – που έχει ταινία παίρνει το δίσκο και μου δίνει να δοκιμάσω μια μπουκίτσα. Προχθές στο πρωινό αεροπλάνο για το Παρίσι, μας έφεραν κάτι απροσδιόριστο. Δοκιμάζω και δεν καταλαβαίνω μία. Μέχρι που ρώτησα την ευγενική συνοδό της Aegean περί τίνος πρόκειται.

– Ά! Πρώτη μέρα το δίνουμε. Είναι πεϊνιρλί!

Ήθελα να ρωτήσω αν έχουν φάει πεϊνιρλί του Ελευθεριάδη ή των άλλων μαγαζιών της Δροσιάς. Γιατί το σπίτι μας τρώμε κάθε Σάββατο. Θαύμα. Με το κασεράκι του, το βουτυράκι του, με όλα τα σωστά. Στην επιστροφή το μενού είχε πέννες με κολοκυθάκια. Έμπνευση, το άνοστο ζυμαρικό και το ανοστότερο λαχανικό. Αλήθεια, μήπως μπορώ να μάθω τον caterer, να τον καλέσω μαγειρέψει σε κανένα πάρτυ μας; Εύρημα, πως τον πέτυχαν;

– Ξέρετε, κάνουμε περικοπές, κόψαμε τις ομελέτες και την… ταινία, αποκρίθηκε η κοπέλα.

Μάλιστα, όμως οι περικοπές δεν απεικονίζονται στην τιμή του εισιτηρίου, που παραμένει ακριβό. Ακριβότερη βεβαίως η Air France αλλά τουλάχιστον δεν έχει ο επιβάτης την εντύπωση της χονδροειδούς προσβολής.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
Σίβυλλα
Helios Kiosk