Λογισμικό επιτρέπει πρόσβαση στα δεδομένα όλων των iPhone

Ενα νέο λογισμικό επιτρέπει στους χρήστες του να παρακολουθούν όλες τις κινήσεις οποιουδήποτε iPhone χωρίς να απαιτείται η φυσική πρόσβαση σε αυτό.

Ενα νέο λογισμικό επιτρέπει στους χρήστες του να παρακολουθούν όλες τις κινήσεις οποιουδήποτε iPhone χωρίς να απαιτείται η φυσική πρόσβαση σε αυτό.

Ονομάζεται Phone Password Breaker και μπορεί να αποσπάσει όλα τα δεδομένα από την υπηρεσία iCloud της Apple, που αντιγράφει και αποθηκεύει όλες τις φωτογραφίες, τα γραπτά μηνύματα, το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, τα ραντεβού που έχουν σημειωθεί στο ημερολόγιο, τα τηλεφωνήματα που έγιναν, τις ιστοσελίδες που έχει κάποιος επισκεφθεί, τις επαφές του και άλλα προσωπικά δεδομένα.

Καθώς τα iPhone συγχρονίζονται αυτόματα – εφόσον το επιθυμεί ο χρήστης – με το iCloud, όποιος χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο λογισμικό μπορεί να έχει σχεδόν ακαριαία πρόσβαση στο τηλέφωνο χωρίς φυσικά να το γνωρίζει ο ιδιοκτήτης του. «Ενώ άλλες μέθοδοι απαιτούν την παρουσία της συγκεκριμένης συσκευής προκειμένου να αναλυθεί ή τουλάχιστον να αποκτηθεί πρόσβαση στα δεδομένα της, δεν συμβαίνει το ίδιο με το iCloud. Κατά μία έννοια το Phone Password Breaker καθίσταται ένας εναλλακτικός τρόπος πρόσβασης στις συσκευές iOS» εξηγεί ο Βλαντίμιρ Κατάλοφ, διευθύνων σύμβουλος της ElcomSoft που ανέπτυξε το λογισμικό.

Και προσθέτει: «Με ένα έγκυρο Apple ID και έναν κωδικό, η αστυνομία δεν μπορεί μόνο να έχει πρόσβαση σε δεδομένα συσκευών που έχει κατασχέσει, αλλά και να έχει πρόσβαση σε πραγματικό χρόνο ακόμη και όταν το τηλέφωνο βρίσκεται στα χέρια ενός υπόπτου».
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk