Κύπρος: Αναβλήθηκε η δίκη για την έκρηξη στην ναυτική βάση στο Μαρί

ναβλήθηκε για τις 21 Ιουνίου η δίκη για τη φονική έκρηξη στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί της Κύπρου, λόγω της απουσίας του -εκ των κατηγορουμένων- τέως αρχηγού της Εθνικής Φρουράς, αντιστράτηγου Πέτρου Τσαλικίδη.

Αναβλήθηκε για τις 21 Ιουνίου η δίκη για τη φονική έκρηξη στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί της Κύπρου, λόγω της απουσίας του -εκ των κατηγορουμένων- τέως αρχηγού της Εθνικής Φρουράς, αντιστράτηγου Πέτρου Τσαλικίδη.

Στη δίκη, η οποία ήταν προγραμματισμένη να αρχίσει το πρωί της Παρασκευής στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, ήταν παρόντες οι υπόλοιποι επτά κατηγορούμενοι.

Ο επαρχιακός δικαστής Ηλίας Γεωργίου, έκρινε ότι με βάση τα ενώπιόν του δεδομένα, η δίκη θα έπρεπε να αναβληθεί, διότι η ελληνική κυβέρνηση δεν κατόρθωσε να εντοπίσει και να συλλάβει τον Πέτρο Τσαλικίδη και να τον εκδώσει στην Κύπρο, με βάση ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που εκκρεμεί εναντίον του.

Οι συνήγοροι των κατηγορουμένων δεν έφεραν αντίρρηση, αλλά τόνισαν ότι για να ικανοποιηθεί το δημόσιο αίσθημα, καθώς και οι συγγενείς των θυμάτων, θα πρέπει να αρχίσει η διαδικασία το συντομότερο δυνατό και παρακάλεσαν αυτή να είναι η τελευταία φορά που ζητείται αναβολή της υπόθεσης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk