Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε ο κινέζος επιχειρηματίας Λάι Τσανγκσίνγκ, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για λαθρεμπόριο και διαφθορά επικών διαστάσεων.

Ο 53χρονος εκδόθηκε το 2011 από τον Καναδά, έπειτα από 12χρονη δικαστική διαμάχη.
Είχε καταδικαστεί από δικαστήριο του Σιαμέν, στην επαρχία Φουτζιάν, στη νοτιοανατολική Κίνα, από όπου διηύθυνε ένα γιγάντιο δίκτυο λαθρεμπορίας προτού διαφύγει στον Καναδά.

Ο Λάι Τσανγκσίνγκ, ο οποίος κατάγεται από τη Σιαμέν, έφτασε στον Καναδά με την οικογένειά του το 1999 με τουριστική βίζα, έφυγε από την Κίνα ύστερα από κατηγορίες ότι ήταν ο εγκέφαλος ενός δικτύου που είχε διακινήσει λαθραία εμπορεύματα αξίας 6-10 δισ. δολαρίων και είχε διαφθείρει τοπικούς αξιωματούχους.

Τσιγάρα, αυτοκίνητα, βενζίνη και χημικά ήταν μεταξύ των προϊόντων που διακινούσε λαθραία ο κινέζος επιχειρηματίας. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, είχε δωροδοκήσει 64 αξιωματούχους προσφέροντάς τους μετρητά, ακίνητα και οχήματα.

Ο Καναδάς αρνήθηκε να χορηγήσει άσυλο στον Λάι Τσανγκσίνγκ και τελικά τον εξέδωσε τον Ιούλιο του 2011.

Το Πεκίνο είχε δεσμευθεί να μην καταδικάσει τον Λάι Τσανγκσίνγκ σε θάνατο, αν κρινόταν ένοχος. Ο Καναδάς απαγορεύει την έκδοση κρατουμένων σε χώρες στις οποίες θα μπορούσαν να καταδικαστούν στην εσχάτη των ποινών.