«Σύντομη αλλά γεμάτη πάθος» ήταν η ερωτική σχέση ανάμεσα στην Κάρλα Μπρούνι και τον νέο υπουργό Εξωτερικών της Γαλλίας Λοράν Φαμπιούς, στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Αυτό ισχυρίζονται πηγές από το γαλλικό Σοσιαλιστικό Κόμμα που μίλησαν για πρώτη φορά ανοιχτά, αν και ανωνύμως, για αυτόν τον δεσμό.

Η Βαλερί Μπενέμ έγραψε το βιβλίο «Κάρλα και Νικολά: Η πραγματική ιστορία» την εποχή που το ζεύγος παντρεύτηκε, το 2008. Ανάμεσα στους γνωστούς εραστές της μετέπειτα πρώτης κυρίας αναφέρθηκε και στους «μυστικούς», όπως ήταν οι σταρ της ροκ Μικ Τζάγκερ και Ερικ Κλάπτον.

Αλλά φαίνεται ότι ένας από τους πιο διάσημους Γάλλους με τον οποίον είχε μυστικό δεσμό η Κάρλα ήταν ο Σοσιαλιστής πρώην πρωθυπουργός, Λοράν Φαμπιούς.

«Είναι αλήθεια ότι η σχέση τους ήταν γνωστή στα γαλλικά ΜΜΕ, αλλά κανένας δεν μίλησε δημοσίως για αυτό, ίσως γιατί ούτε ο Λοράν Φαμπιούς ούτε η Κάρλα Μπρούνι επιβεβαίωσαν ποτέ τον σύντομο δεσμό τους. Ενα πράγμα είναι βέβαιο. Στην Κάρλα πρέπει να αρέσουν οι πολιτικοί, γιατί είχε σχέση και με τον πρώην υπουργό Λικ Φερί», λέει η Μπενέμ.

Ο 61χρονος Φερί, πρώην υπουργός Παιδείας, έβγαινε με την Κάρλα στις αρχές της δεκαετίας του 2000, αλλά είναι η σχέση της με τον 65χρονο Φαμπιούς που προκαλεί συζητήσεις τώρα στη Γαλλία.

«Ηταν σύντομη, αλλά γεμάτη πάθος, και μάλλον θα ακούσουμε πολλά για αυτή από εδώ και πέρα», είπε πηγή από το Σοσιαλιστικό Κόμμα, που ισχυρίζεται ότι γνωρίζει καλά τόσο τον Λοράν Φαμπιούς όσο και την Κάρλα Μπρούνι-Σαρκοζί.

«Εκείνη την εποχή, η Κάρλα ήταν αριστερή και είχε πολλούς φίλους στο Σοσιαλιστικό Κόμμα. Ο Φαμπιούς είχε γίνει ο νεότερος πρωθυπουργός της Γαλλίας, στα μέσα της δεκαετίας του 1980, και η Κάρλα το έβρισκε αυτό πολύ συναρπαστικό», πρόσθεσε η πηγή.

Σύμφωνα με την Μπενέμ, οι δυο τους είχαν ένα σύντομο ειδύλλιο, στις αρχές της δεκαετίας του 2000, αλλά «οι συνάδελφοι και οι φίλοι του Φαμπιούς ήταν πολύ διακριτικοί και δεν μίλησαν ποτέ για αυτό το θέμα».

Η σχέση, πάντως, είχε τελειώσει πολύ πριν από την γνωριμία της Κάρλα με τον Νικολά Σαρκοζί.

Σε συνέντευξη που έδωσε λίγο πριν από τον γάμο της με τον πρώην πρόεδρο, η 44χρονη Κάρλα είχε πει ότι βρίσκει την μονογαμία «βαρετή».

Ο Λοράν Φαμπιούς είναι διαζευγμένος. Την Πέμπτη ανέλαβε νέα καθήκοντα ως υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας στην κυβέρνηση του Σοσιαλιστή προέδρου Φρανσουά Ολάντ.