Μόναχο, αποστολή

Από μόνος του ο όρος «εισβολή» προκαλεί περίεργους συνειρμούς στη Γερμανία. Ωστόσο από σήμερα το Μόναχο, το οποίο φιλοξενεί τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των ποδοσφαιρόφιλων. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των αρχών αναμένονται 180.000 επισκέπτες στην βαυαρική πρωτεύουσα με αφορμή την αναμέτρηση της Μπάγερν Μονάχου με την Τσέλσι!

Η αστυνομία επικεντρώνεται στο να ελέγξει τους περίπου 30.000 φίλους της Τσέλσι και κυρίως τους 150 σεσημασμένους χούλιγκαν, ενώ ο δήμος της γερμανικής μεγαλούπολης που λογίζεται ως ο πιο ασφαλής στον κόσμο ανάμεσα στις πόλεις με περισσότερους από ένα εκατομμύριο κατοίκους, υπολογίζει να εισπράξει περισσότερα από 52 εκατ. ευρώ μόνο το διήμερο Παρασκευής και Σαββάτου! Με τη λήξη της αναμέτρησης έχουν προγραμματίσει να αναχωρήσουν από το Μόναχο 7.000 βρετανοί με πτήσεις τσάρτερ που θα αναχωρούν από τα μεσάνυχτα ανά πέντε λεπτά.

«Περιμένουμε συνολικά 180.000 φιλάθλους» ανέφερε εκπρόσωπος του οργανισμού τουρισμού του Μονάχου συμπληρώνοντας: «Οι διανυχτερεύσεις στο Μόναχο υπολογίζονται περίπου 40.000 διανυχτερεύσεις, ενώ οι υπόλοιποι 140.000 επισκέπτες θα έρθουν αυθημερόν για τον τελικό».

Εισιτήριο για τον τελικό έχουν 60.000 θεατές των δύο ομάδων, ενώ οι υπόλοιποι αναμένεται να συγκεντρωθούν στα σημεία όπου έχουν στηθεί γιγαντοοθόνες. Ηδη έχουν εξαντληθεί και τα 65.000 εισιτήρια που εκδόθηκαν στην παλιά έδρα της Μπάγερν, το «Ολίμπια στάντιον», όπου η γυναικεία ομάδα της Λυών διατήρησε τα σκήπτρα της πρωταθλήτριας Ευρώπης νικώντας 2-0 τη γερμανική Φρανκφούρτη. Παράλληλα 30.000 κόσμου αναμένεται στο πάρκο Τερεσίενβιζε.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό σε περίπτωση νίκης της Μπάγερν, το Μόναχο θα γιορτάζει ως το πρωί με τους πανηγυρισμούς να οργανώνονται στην Λεοπόλντστρασε….