ΠΕΠΕΝ: Ζητά ποινικοποίηση της καθυστέρησης εξόφλησης ναυτολογίων

Διεύρυνση των συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των πλοιάρχων, με πρώτο και άμεσο μέτρο τον καθορισμό της σύνταξης στο 80% του βασικού μισθού, στον οποίον θα περιλαμβάνονται τα κάθε είδους επιδόματα για τα οποία γίνονται κρατήσεις υπέρ ΝΑΤ είναι ένα από τα αιτήματα που περιλαμβάνονται στο ψήφισμα της Πανελλήνιας Ενωσης Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΠΕΝ).

Διεύρυνση των συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των πλοιάρχων, με πρώτο και άμεσο μέτρο τον καθορισμό της σύνταξης στο 80% του βασικού μισθού, στον οποίον θα περιλαμβάνονται τα κάθε είδους επιδόματα για τα οποία γίνονται κρατήσεις υπέρ ΝΑΤ, ποινικοποίηση της καθυστέρησης εξόφλησης των ναυτολογίων και άλλων χρεών προς το ΝΑΤ και οι γυναίκες συνάδελφοι να μην αποκλείονται από την εργασία και να αντιμετωπίζονται ισότιμα, είναι μερικά από όσα περιλαμβάνονται στο ψήφισμα της Πανελλήνιας Ενωσης Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΠΕΝ).

Το ψήφισμα εξέδωσαν τα μέλη της ΠΕΠΕΝ κατά τη διάρκεια της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στις 16 και 17 Μαΐου.

Oι πλοίαρχοι εκφράζουν για ακόμη μία φορά τη διαφωνία τους στην ένταξη του Οίκου Ναύτου στον ΕΟΠΥΥ και εμμένουν στην άποψη για αυτονομία και αυτοτέλεια του Ταμείου. Παράλληλα ζητούν να έχουν ελεύθερη επιλογή γιατρού και νοσοκομείου – κλινικής με παράλληλη αναβάθμιση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Επίσης αναφέρουν ότι χρειάζεται ουσιαστική αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του ΝΑΤ και όλων των Ταμείων.

Ακόμη να γίνει σχεδιασμός για να επιτευχθεί μια Εθνική ναυτιλιακή πολιτική, «που να δίνει λύσεις και διεξόδους μέσα στις σημερινές συνθήκες και συγκυρίες των τεχνολογικών εξελίξεων και του διεθνούς ανταγωνισμού».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk