• Αναζήτηση
 • «Αόρατη» η τηλεόραση του μέλλοντος

  Πόσες φορές δεν έχουμε αναρωτηθεί πώς θα μπορούσαν να είναι οι οικιακές συσκευές του μέλλοντος; Και πόσες φορές δεν έχουμε οραματιστεί τη μορφή της φουτουριστικής τηλεόρασης που θα κοσμεί μέσω της σχεδιαστικής της «ανυπαρξίας» το σαλόνι μας;

  Πόσες φορές δεν έχουμε αναρωτηθεί πώς θα είναι οι οικιακές συσκευές του μέλλοντος και πώς θα μπορούσαν παρά τη σχεδιαστική τους «ανυπαρξία» να εξακολουθούν να είναι λειτουργικές;

  Ένα από τα πιο εντυπωσιακά σχέδια για μια τέτοια «αόρατη» συσκευή – για την ακρίβεια για μια τηλεόραση που έρχεται από το μέλλον – ανήκει στον Μάικλ Φρίμπε και στην εταιρεία Loewe. Η Invisio, όπως ονομάζεται, διαθέτει υπέρλεπτη διάφανη οθόνη τεχνολογίας TOLED – η οποία υπάρχει ήδη αλλά για την ώρα δεν έχει χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή ενός δέκτη τέτοιου μεγέθους.

  Διαφάνεια με υψηλή ποιότητα εικόνας

  Σύμφωνα με το επαναστατικό concept, που ξεχώρισε στον διαγωνισμό σχεδίου iF 2011 (iF Concept Design competition) η τεχνολογία της οθόνης επιτρέπει στη συσκευή να γίνεται «αόρατη» κατά την απενεργοποίησή της, προσφέροντας ένα διακριτικό αισθητικά αποτέλεσμα στον χώρο.

  «Ως η πρώτη τηλεόραση του είδους, η Loewe Invisio παρουσιάζει την τεχνολογική καινοτομία μέσα από τον συνδυασμό της συμβατικής τεχνολογίας LCD και της νέας τεχνολογίας TOLED. Κάτι τέτοιο μας επιτρέπει τη δημιουργία μιας οθόνης που προσφέρει πραγματική εικόνα με πλούσια χρώματα και δυνατή αντίθεση. Οταν μάλιστα η τηλεόραση λειτουργεί δεν θα μπορούμε να δούμε τι κρύβεται πίσω από την οθόνη» εξηγεί ο ίδιος ο σχεδιαστής.

  Science
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk