Οι Βρυξέλλες σβήνουν τους ψιθύρους περί δραχμής

Με κατηγορηματικό τρόπο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διέψευσε την Παρασκευή όλα τα δημοσιεύματα και τις φήμες περί προετοιμασίας της εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη. «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν εργάζεται πάνω σε οποιοδήποτε σχέδιο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη» τονίζεται μεταξύ άλλων

Με κατηγορηματικό τρόπο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διέψευσε την Παρασκευή όλα τα δημοσιεύματα και τις φήμες περί προετοιμασίας της εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη. «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν εργάζεται πάνω σε οποιοδήποτε σχέδιο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη» τονίζεται μεταξύ άλλων.
Η ανακοίνωση της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήαν έχει ως εξής:
«Σε συνέχεια δημοσιευμάτων, που αναφέρονται σε μερίδα του Τύπου, ότι οι Υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, επεξεργάζονται σενάρια για πιθανή αποχώρηση της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα ήθελε να διαψεύσει κατηγορηματικά αυτά τα σενάρια. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν εργάζεται πάνω σε οποιοδήποτε σχέδιο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη».

Υπενθυμίζεται ότι ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Μπαρόζο στην πρόσφατη δήλωσή του ανέφερε ότι «Η Ελλάδα αποτελεί μέρος της οικογένειάς μας. Η Ελλάδα είναι ένα πολύ σημαντικό κράτος μέλος στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Θέλουμε η Ελλάδα να παραμείνει μέρος της ευρωπαϊκής μας οικογένειας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ευρωζώνης. Η Επιτροπή καταβάλλει άοκνες προσπάθειες προς τον σκοπό αυτό. Θα συνεχίσει να το πράττει».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
Σίβυλλα
Helios Kiosk