Τα παιδιά κάνουν επανάσταση (διατροφής) στη Hytra

Ίσως κάποια στιγμή να έχει πέσει στην αντίληψη σας η προσπάθεια του Oliver, στις εκπομπές School Food Revolution και School Dinners, να αλλάξει προς το υγιεινότερο τις διατροφικές συνήθειες μαθητών σε Η.Π.Α. και Βρετανία, πείθοντας όσους επιμελούνται τα γεύματα τους να αφήσουν πίσω το junk παρελθόν τους.

Το ευχάριστο είναι ότι τα κατάφερε και έτσι συνεχίζει να εφαρμόζει, σχεδόν δέκα χρόνια τώρα, αυτήν τη – δύσκολη κατά κοινή ομολογία – πολιτική διατροφικής εξυγίανσης. Στόχος του αυτή τη φορά είναι να προωθήσει την πρώτη Παγκόσμια Ημέρα Διατροφικής Επανάστασης (Σάββατο 19 Μαΐου) καλώντας επιχειρηματίες, εστιάτορες, μάγειρες, αλλά και γονείς από όλο τον κόσμο να βοηθήσουν τα παιδιά τους να τραφούν σωστά, μαθαίνοντας περισσότερες πληροφορίες για την παραγωγή τοπικών προϊόντων αλλά και την παρασκευή παραδοσιακών γευμάτων.

Στο κάλεσμα αυτό ανταποκρίθηκε και το αθηναϊκό εστιατόριο Hytra, το οποίο διοργανώνει το Σάββατο 19 Μαΐου το πρωί μια γιορτή με ψυχαγωγικό και παράλληλα εκπαιδευτικό χαρακτήρα, εξαιρετικά αφιερωμένη στα παιδιά και το φαγητό.

Οι λιλιπούτειοι σεφ, παιδιά από 8-12 ετών, που θα βρεθούν στον έκτο όροφο της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση θα έχουν την ευκαιρία να μαγειρέψουν παρέα με σπουδαίους σεφ και να γευτούν νόστιμο και υγιεινό φαγητό φτιαγμένο από παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα (για δηλώσεις συμμετοχής: 210 3316767).

Το παράδειγμά της Αθήνας θα ακολουθήσουν σύντομα η Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο της Κρήτης και η Ζάκυνθος, πραγματοποιώντας αντίστοιχες εκδηλώσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες για την δραστηριότητα του Jamie Oliver επισκεφθείτε το www.foodrevolutionday.com

Hytra, 6ος Όροφος Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, 210 3316767

Info

Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών
Ίδρυμα Ωνάση
Λεωφόρος Συγγρού 107-109, 213 0178000

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
Σίβυλλα
Helios Kiosk