Διαμαντοπούλου κατά Τσίπρα

Για καταστροφολογία, δημαγωγική πολιτική και υποκίνηση των κινητοποιήσεων στα πανεπιστήμια κατά της εφαρμογής του νέου Νόμου Πλαισίου, κατηγορεί ανοικτά η πρώην υπουργός Παιδείας κυρία Αννα Διαμαντοπούλου, τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα

Για καταστροφολογία, δημαγωγική πολιτική και υποκίνηση των κινητοποιήσεων στα πανεπιστήμια κατά της εφαρμογής του νέου Νόμου Πλαισίου, κατηγορεί ανοικτά η πρώην υπουργός Παιδείας κυρία Αννα Διαμαντοπούλου, τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα.
«Η αναφορά του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο Νόμο για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ως «Νόμος Διαμαντοπούλου» με τιμά γιατί ψηφίστηκε από την Ελληνική Βουλή με την μοναδική στην ιστορία της Παιδείας πλειοψηφία των 255 Βουλευτών» αναφέρει η κυρία Διαμαντοπούλου απαντώντας στον κ. Τσίπρα και τις σχετικές αναφορές του κατά την διάρκεια ομιλίας του στην ΚΟ του κόμματός του.
«Επειδή εξέφρασε την ανησυχία του για την χρηματοδότηση των Πανεπιστημίων τον Ιούνιο και για την μη ύπαρξη διοικήσεων των Σεπτέμβριο, θα ήθελα να του υπενθυμίσω, ότι τα χρήματα υπάρχουν στους προϋπολογισμούς των Πανεπιστήμιων και ο Νόμος προβλέπει με λεπτομερή τρόπο την εκλογή των νέων διοικήσεων» αναφέρει. «Πρόβλημα θα υπάρχει σε εκείνα τα Ανώτατα Ιδρύματα, τα οποία αρνούνται συνειδητά την εφαρμογή του συγκεκριμένου άρθρου του Νόμου. Τα οχτώ Ιδρύματα που εφάρμοσαν τη συγκεκριμένη διάταξη αποδεικνύουν ότι δεν υπάρχει νομικό ή συνταγματικό πρόβλημα» συνεχίζει. Υπενθυμίζεται ότι ο νόμος έχει εφαρμοστεί σε οκτώ ΤΕΙ.
«Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε υποκινήσει και υποθάλψει ενεργά την με βίαιο τρόπο παρεμπόδιση της δημοκρατικής διαδικασίας εκλογής νέων διοικήσεων, σήμερα τα Ιδρύματα στα οποία αναφέρεται θα είχαν νέες διοικήσεις, με ενισχυμένο το πλήρες αυτοδιοίκητο, εξαιρετικές δυνατότητες αλλαγής των δεδομένων στα Πανεπιστήμια και κανονική ροή της χρηματοδότησης. Ας αναλάβει λοιπόν τις ευθύνες του, αντί για την γνωστή δημαγωγική κριτική και καταστροφολογία», καταλήγει η κυρία Διαμαντοπούλου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk