Σ. Σιμόπουλος: «Να τα πάτε καλά για να επιστρέψουμε στις δουλειές μας»

Σε εξαιρετικά φιλική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη η παράδοση – παραλαβή του υπουργείου Υποδομών. «Το υπουργείο βρίσκεται σε καλά χέρια» τόνισε ο κ. Μ. Βορίδης, αναφερόμενος στον νέο υπουργό, καθηγητή, κ. Σ. Σιμόπουλο

Σε εξαιρετικά φιλική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη η παράδοση – παραλαβή του υπουργείου Υποδομών. «Το υπουργείο βρίσκεται σε καλά χέρια» τόνισε ο κ. Μ. Βορίδης, αναφερόμενος στον νέο υπουργό, καθηγητή, κ. Σ. Σιμόπουλο.

Ο κ. Βορίδης χαρακτήρισε το εξάμηνο πέρασμά του από το υπουργείο ως μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, παραγωγική και δημιουργική περίοδο και έκανε έναν σύντομο απολογισμό της θητείας του, παραθέτοντας την ψήφιση του νόμου για την απελευθέρωση της ταχυδρομικής αγοράς (που, έλυσε και το ακανθώδες ζήτημα της αδειοδότησης των κεραιών της κινητής), το οριστικό άνοιγμα της αγοράς των φορτηγών δημοσίας χρήσης και την επίλυση του θέματος των ταξί «που είχε ταλαιπωρήσει την κοινωνία…με τρόπο ισορροπημένο».

Επίσης, ο απερχόμενος υπουργός στάθηκε στην ενσωμάτωση των κοινοτικών τηλεπικοινωνιακών κανονισμών και, όπως είπε, πλέον δεν εκκρεμεί καμία άλλη νομοθετική εκκρεμότητα που άπτεται του κοινοτικού δικαίου, πέραν της δευτερογενούς νομοθεσίας, όπως οι υπουργικές αποφάσεις και τα προεδρικά διατάγματα.

Σε ότι αφορά τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας, ο κ. Βορίδης σημείωσε ότι τα πράγματα ρέουν ομαλά και συμπλήρωσε ότι οι δεσμεύσεις του υπουργείου έχουν πραγματοποιηθεί (ή δρομολογηθεί) έως και για το Γ’ τρίμηνο του 2012. «Είμαι βέβαιος για το σημαντικό έργο που θα επιτελέσει ο νέος υπουργός» κατέληξε.

Από την πλευρά του, ο κ. Σιμόπουλος τόνισε ότι αποδέχθηκε τον διορισμό του με μεγάλη του χαρά και χαρακτήρισε «εντυπωσιακό το έργο του κ. Βορίδη, καθώς χρόνια προβλήματα, μπήκαν σε τροχιά επίλυσης».

Ο νέος υπουργός Υποδομών σημείωσε ότι θα φροντίσει τα μεγάλα έργα που εκτελεί το υπουργείο να συνεχιστούν απρόσκοπτα, καθώς και να μην υπάρξουν τα λεγόμενα, προβλήματα καθημερινότητας. «Ο έρμος ο πολίτης έχει τραβήξει και τραβάει πολλά και πρέπει να τον διευκολύνουμε» σημείωσε ο υπουργός, ευχόμενος «καλή επιτυχία στο πολιτικό σύστημα για να επιστρέψουμε στις δουλειές μας έγκαιρα».
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
Σίβυλλα
Helios Kiosk