Π. Πικραμμένος: Πολλή δουλειά και λίγα λόγια

Σύντομη ήταν η πρώτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου ή όπως χαρακτηριστικά είπαν συνεργάτες του Παναγιώτη Πικραμμένου, «συνεδρίαση, ουσιαστικά, γνωριμίας».

Σύντομη ήταν η πρώτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου ή όπως χαρακτηριστικά είπαν συνεργάτες του Παναγιώτη Πικραμμένου, «συνεδρίαση, ουσιαστικά, γνωριμίας».

Οι υπουργοί κατευθύνονται στα υπουργεία τους για την παραλαβή.

Ο κ. Πικραμμένος ζήτησε από τους υπουργούς «λίγα λόγια, αρκετή δουλειά», κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης η οποία διήρκησε μία ώρα και δεκαπέντε λεπτά.

Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ανέφερε ότι τα προβλήματα δεν λύνονται μέσα σε ένα μήνα και στόχος της κυβέρνησης θα πρέπει να είναι «να οδηγήσει την χώρα σε ασφαλές λιμάνι στις επόμενες εκλογές, ώστε να προκύψει πολιτική λύση».

Προέτρεψε, κατά τις ίδιες πηγές, τα μέλη της κυβέρνησης να μιλούν μόνο για τα θέματα της αρμοδιότητάς τους κι όχι για ευρύτερα ζητήματα, αποφεύγοντας τις δηλώσεις που μπορεί να παρεξηγηθούν ή να αποκτήσουν κομματική χροιά και να αποτελέσουν αντικείμενο εκμετάλλευσης.

Ο κ. Πικραμμένος πρότεινε και συμφώνησαν όλοι οι υπουργοί να μην λάβουν την αμοιβή που προβλέπεται για τα καθήκοντά τους στον ένα μήνα που θα τα ασκούν, ενώ τους ζήτησε διακριτικότητα και να πραγματοποιήσουν μόνο τα απαραίτητα υπηρεσιακά ταξίδια.

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε, αναφέρουν οι ίδιες κυβερνητικές πηγές, την ανάγκη να τηρηθούν οι διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας αλλά αν κάποιες δεσμεύσεις μπορούν να συζητηθούν εκ νέου ,κάτι τέτοιο να επιδιωχθεί.

Στο ΝΑΤΟ ο ΥΠΕΞ, στην ΕΕ ο πρωθυπουργός

Ακόμη έγινε γνωστό ότι στην Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ δεν θα μεταβεί ο πρωθυπουργός και τη χώρα θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Εξωτερικών Πέτρος Μολυβιάτης κι αν χρειαστεί και ο υπουργός Άμυνας Φράγκος Φραγκούλης.

Αντιθέτως, ο κ. Πικραμμένος θα εκπροσωπήσει την χώρα στην Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, την επόμενη εβδομάδα.

Ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών Γιώργος Ζαννιάς επεσήμανε στη παρέμβαση του την ανάγκη να μην επικρατήσει χαλάρωση που μπορεί να ανατρέψουν τις προβλέψεις για τα έσοδα και τις δαπάνες του δημοσίου, καθώς και να αντιμετωπιστεί -συμβολικά και ουσιαστικά- η φοροδιαφυγή.

Στις σύντομες παρεμβάσεις τους, οι υπουργοί στάθηκαν στην ανάγκη να επικρατήσει κοινωνική ηρεμία.

Ο υπηρεσιακός υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αντώνης Ρουπακιώτης ανέφερε ότι «πρέπει να αποπυρακτώσουμε τη ένταση», ο υπουργός Εσωτερικών Αντώνης Μανιτάκης έκανε λόγο για την ανάγκη καλού συντονισμού των υπουργείων και η υπουργός Παιδείας Φρόσω Κιάου τόνισε ότι πρέπει να επικρατήσει η κοινωνική ειρήνη.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk