Γ. Ζανιάς: «Να παραδώσουμε κάτι που θα μπορεί να διατηρηθεί»

«Το ζητούμενο είναι όταν θα έρθει η δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση να τους παραδώσουμε κάτι το οποίο θα μπορεί να διατηρηθεί». Αυτό δήλωσε ο νέος υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Ζανιάς κατά την τελετή παράδοσης παραλαβής στο υπουργείο Οικονομικών το μεσημέρι της Πέμπτης. «Σε αυτό το υπουργείο έχω υπηρετήσει με πέντε Υπουργούς» σημείωσε

«Το ζητούμενο είναι όταν θα έρθει η δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση να τους παραδώσουμε κάτι το οποίο θα μπορεί να διατηρηθεί». Αυτό δήλωσε ο νέος υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Ζανιάς κατά την τελετή παράδοσης παραλαβής στο υπουργείο Οικονομικών το μεσημέρι της Πέμπτης. «Σε αυτό το υπουργείο έχω υπηρετήσει με πέντε Υπουργούς» σημείωσε.

Ο νέος Υπουργός ανέφερε ότι παραμένουν «αβεβαιότητες για την οικονομία» και δεσμεύτηκε ότι θα κάνει ότι μπορεί για την ομαλή μετάβαση προς τις εκλογές. «Ευχαριστώ τον κ. Σαχινίδη για τη συνεργασία που είχαμε και για το πώς διασώθηκαν κάποια πράγματα όπως διασώθηκαν» είπε ο κ. Ζανιάς απευθυνόμενος προς τον απερχόμενο Υπουργό κ. Φ. Σαχινίδη.

«Η χώρα βρίσκεται στα όρια της»

«Η χώρα οδηγείται για άλλη μια φορά σε εκλογές γιατί πολλοί έθεσαν το κομματικό συμφέρον πάνω από τις ανάγκες της χώρας και των πολιτών» δήλωσε από την πλευρά του ο απερχόμενος υπουργός Οικονομικών. Εθεσε σειρά διλημμάτων με κυριότερο το αν η χώρα θέλει να μείνει στο ευρώ.

Ο κ. Σαχινίδης είπε επίσης ότι οι δυνάμεις που οδήγησαν ξανά τη χώρα σε εκλογές «ανέλαβαν ιστορικές ευθύνες και θα λογοδοτήσουν στην Ιστορία» προσθέτοντας ότι «η χώρα βρίσκεται στα όρια της». Ο κ. Σαχινίδης μίλησε τέλος με θερμά λόγια για τον κ. Ζανιά.

Σημειώνεται ότι ο κ. Ζανιάς ήταν ως και πριν από λίγες ημέρες Πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ) –πρόκειται για του νευραλγικό γραφείο που υποστηρίζει τον κάθε υπουργό Οικονομικών. Υπηρέτησε στη θέση αυτή τον Οκτώβριο του 2009 και από τις αρχές του 2010 ανέλαβε το σημαντικότερο τμήμα των διαπραγματεύσεων αρχικά με την Ευρωπαϊκή Ενωση και στη συνέχεια με την τρόικα (ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ) στη διάρκεια της ελληνικής κρίσης. Λίγες ημέρες μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου είχε μετακινηθεί στο Συμβούλιο Νομισματικής Πολιτικής στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Ο κ. Ζανιάς είναι καθηγητής Οικονομικών στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Στο παρελθόν ο κ. Ζανιάς έχει διατελέσει γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών (2001-2004).

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
Σίβυλλα
Helios Kiosk