Οι ευθύνες της Γερμανίας για τον εκτροχιασμό της Ευρωζώνης

Οι ευθύνες της Γερμανίας για τον εκτροχιασμό της Ευρωζώνης | tovima.gr

Είναι αδιαμφισβήτητο το γεγονός ότι ο ηθικός και φυσικός αυτουργός του εκτροχιασμού της Ευρωζώνης και της οικονομικής κατάρρευσης των αδύναμων κρατών της οφείλεται καθαρά στην αυταρχική και συμφεροντολογική πολιτική της Γερμανίας που ως η πρώτη παραγωγική χώρα στην Ευρωζώνη έχει δημιουργήσει αρνητικό περιβάλλον για τις υπόλοιπες και την τελευταία 20ετία επιβάλλοντας την πολιτική της και μεταφέροντας κατά το δοκούν τα κεφάλαια της δημιουργεί ασφυκτικό περιβάλλον στους υπόλοιπους.

Γιατί η Γερμανία ευθύνεται για την συγκεκριμένη κατάσταση και γιατί θα είναι υπεύθυνη για την διάλυση της Ευρωζώνης; Η Γερμανία διαχρονικά έχει την επεκτατική φιλοσοφία στο αίμα της. Μπορεί ο πρώτος και ο δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος να έγιναν με όπλα, ο τρίτος όμως όπως φαίνεται γίνεται με το χρήμα και την οικονομική επιβολή. Η κατάληξη του φυσικά θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα με τους άλλους δύο. Μεγάλες απώλειες για τα επίμαχα μέρη και βέβαια ήττα της Γερμανίας.

Πως η Γερμανία δημιουργεί αρνητικό κλίμα στη χώρα μας; Πρώτα απ’ όλα η πολιτική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας διαμορφώνεται με τέτοιο τρόπο που καθιστά αδύνατή την προοπτική ανάπτυξης της χώρας μας, αφού η σκληρή νομισματική πολιτική και μη διάθεση ρευστότητας αποτελούν τις βαθιές πληγές της Ελληνικής οικονομίας. Με χρήματα να χάνονται στο εξωτερικό, είτε στην Ευρωζώνη, είτε εκτός αυτής, και όχι μόνο σε λογιστική μορφή αλλά και σε μορφή χαρτονομισμάτων, διαλύουν την οικονομική συνοχή της χώρας αλλά και του κράτους.

Δεύτερο, το άνοιγμα των Ευρωπαϊκών αγορών σε τρίτες χώρες όπως η Κίνα και η Ινδία είχε ως αποτέλεσμα την εξαγωγή Γερμανικών προϊόντων στις χώρες αυτές όπως τα αυτοκίνητα και τα ηλεκτρονικά ήδη, από την άλλη όμως χώρες με ίδια παραγωγή όπως η Ελλάδα δέχονται όλα αυτά τα προϊόντα με αποτέλεσμα την διάλυση των επιχειρήσεων, όπως η κλωστοϋφαντουργία, τρόφιμα και πολλά άλλα προϊόντα από την Ελλάδα να μένουν αδιάθετα, καταστρέφοντας την βιοτεχνική παραγωγή της χώρας.

Το ισχυρό Ευρώ μέσα σε μια χώρα με αδύνατη παραγωγή όπως η Ελλάδα είναι σαν ένας φτωχός να κατέχει ένα αυτοκίνητο πολυτελείας και πολλών κυβικών. Αποτέλεσμα οι υπηρεσίες στη χώρα μας να δέχονται τα πυρά του ανταγωνισμού όπως της Τουρκίας, της Αιγύπτου, της Βουλγαρίας και άλλων χωρών, που διαχειριζόμενες το δικό τους νόμισμα μπορούν να χαράξουν την ιδιαίτερη πολιτική κάνοντας ελκυστικά τα προϊόντα τους.

Η Γερμανία ακολουθώντας την πολιτική του ισχυρού Ευρώ για να ικανοποιεί τους βιομηχάνους εξαγωγείς, εξουθένωσε τις υπόλοιπες χώρες που δεν στηρίζονται στις εξαγωγές. Η προσαρμογή στα οικονομικά δεδομένα της Γερμανίας είναι αδύνατη. Γι’ αυτό το λόγο δεκαετίες μετά την επανένωση της η πρώην Ανατολική Γερμανία δεν μπόρεσε να ακολουθήσει την αναπτυξιακή πορεία της Δυτικής Γερμανίας. Αφού η Γερμανία δεν μπόρεσε να εξισορροπήσει την οικονομία της εσωτερικά, μην περιμένουμε να κάνει θαύματα σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Αν συνεχίσει σ’ αυτή την πολιτική γρήγορα η Ευρωζώνη θα βρεθεί προ εκπλήξεων…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk