ΒΗΜΑτοδότης: Ο Λουκάς, ο Πικραμμένος και ο… Φράγκος

Μ΄ ένα στίχο που δανείστηκε από τον Γ. Σεφέρη από το ποίημα «Κύπρον ου μ΄εθέσπισεν», ο κ. Λουκάς Παπαδήμος απευθύνθηκε γραπτώς στις Ελληνίδες και στους Έλληνες, μετά την παράδοση της πρωθυπουργίας στον κ. Π. Πικραμμένο: «Οι θυσίες των Ελλήνων δεν ήταν για ένα πουκάμισο αδειανό», σημείωσε ο κ. Παπαδήμος:: «Οι θυσίες των Ελλήνων δεν ήταν για ένα πουκάμισο αδειανό», σημείωσε ο κ. Παπαδήμος. Με σεμνότητα, όπως πάντοτε τον διακρίνει ο απελθών Πρωθυπουργός,

ΒΗΜΑτοδότης: Ο Λουκάς, ο Πικραμμένος και ο… Φράγκος | tovima.gr
Μ΄ ένα στίχο που δανείστηκε από τον Γ. Σεφέρη από το ποίημα «Κύπρον ου μ΄εθέσπισεν», ο κ. Λουκάς Παπαδήμος απευθύνθηκε γραπτώς στις Ελληνίδες και στους Έλληνες, μετά την παράδοση της πρωθυπουργίας στον κ. Π. Πικραμμένο: «Οι θυσίες των Ελλήνων δεν ήταν για ένα πουκάμισο αδειανό», σημείωσε ο κ. Παπαδήμος. Με σεμνότητα, όπως πάντοτε τον διακρίνει ο απελθών Πρωθυπουργός, οποίος πρόσφερε τα μέγιστα στις πιο δύσκολες στιγμές της χώρας, εγκατέλειψε το Μέγαρο Μαξίμου, αφού προηγουμένως ενημέρωσε λεπτομερειακώς για όλα τα ζητήματα και κυρίως για την κατάσταση στην οικονομία, τον υπηρεσιακό Πρωθυπουργό.

***
Όταν λέμε «εγκατέλειψε το Μαξίμου» δεν έριξε ο άνθρωπος πέτρα πίσω του αφήνοντάς μας στην τύχη μας, αλλά, μαθαίνω ότι θα παραμείνει για μερικές στην Αθήνα έτοιμος να προστρέξει, εάν χρειασθεί κάποια ενημέρωση ή επεξήγηση ο υπηρεσιακός Πρωθυπουργός και εν συνεχεία ο κ. Παπαδήμος θα αναχωρήσει για ολιγοήμερες διακοπές.

***
Με το «άδειο» θέλησε να κάνει λογοπαίγνιο και ο υπηρεσιακός Πρωθυπουργός κ. Π. Πικραμμένος, ο δικαστικός που φαίνεται ότι του αρέσουν τα λογοπαίγνια, αφού και το όνομά του προσφέρεται, όπως παραδέχεται, για κάτι τέτοιο. Όταν ρωτήθηκε πώς αισθάνεται σε ένα άδειο Μέγαρο Μαξίμου, απάντησε χαμογελώντας: «το άδειο το απεχθάνεται η φύση…».

***
Όταν ο κ. Δ. Αβραμόπουλος ανέλαβε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας (παραιτούμενος από τη βουλευτική του έδρα) είχε ουσιαστικά καταργηθεί, το συνήθως αυστηρό στρατιωτικό πρωτόκολλα. Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ είχε ζητήσει να γίνει η παράδοση- παραλαβή παρουσία αγήματος παρά το γεγονός ότι είχε γίνει υποστολή σημαίας. Κατά την αποχώρησή του, την Πέμπτη το μεσημέρι, ο κ. Αβραμόπουλος παρά το ότι προέρχεται από το Διπλωματικό Σώμα, αγνόησε και πάλι το πρωτόκολλο. Αντί να κατέβει να υποδεχθεί τον υπηρεσιακό υπουργό Εθνικής Άμυνας στρατηγό Φρ. Φράγκο, , περίμενε, όπως μου είπε συνεργάτης μου,, μπροστά στην είσοδο του υπουργείου, στέλνοντας κάτω στην υποδοχή τον Α/ΓΕΕΘΑ στρατηγό Μ. Κωσταράκο. Είναι σαφές ότι ο κ. Αβραμόπουλος έχει άλλα πράγματα στο μυαλό του αυτή την περίοδο και όχι τις τελετές.

***
Ανέφερα στον στρατηγό Φρ. Φράγκο και τι θυμήθηκα; Ήταν ο μοναδικός πολιτικός (αφού τώρα έγινε και υπουργός και το όνομά του «έπαιζε»στη λίστα επικρατείας της ΝΔ, δικαιούμαι να τον λέω και πολιτικό) που ο «Αρχηγός» της Χρυσής Αυγής κ. Ν. Μιχαλολιάκος έτρεξε να τον χαιρετήσει, εντός της αιθούσης της ολομέλειας της Βουλής. Ο υπουργός ανταπέδωσε με θέρμη τον χαιρετισμό!

***
Αυτοί οι Χρυσαυγίτες βουλευτές λειτουργούν περίπου σαν διμοιρία κάτι που αιφνιδίασε τους υπόλοιπους βουλευτές, κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας τους. Υπήρχε κάποιος κοντοκουρεμένος με γυαλιά τύπου Ray-ban που τους καθοδηγούσε πού θα πάνε, πού θα σταθούν, πότε θα εισέλθουν στην αίθουσα, σε ποια έδρανα να καθίσουν, πότε θα φύγουν κτλ. Στα άλλα πιο «σοβαρά» «παραγγέλματα» τα έδινε ο «Αρχηγός». Όταν, για παράδειγμα, οι τρεις μουσουλμάνοι βουλευτές ορκίζονταν στο Κοράνι και άπαντες οι βουλευτές ήταν όρθιοι εις ένδειξη σεβασμού, οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής κάθισαν επιδεικτικά στα έδρανά τους.

***
Προσπάθησαν οι Χρυσαυγίτες βουλευτές να μην προκαλέσουν στην πρώτη τους παρουσία στο Κοινοβούλιο. Άλλοι ήρθαν με τις γυναίκες τους (μία μάλιστα κρατούσε ανθοδέσμη για να την προσφέρει στον άνδρα της που ορκίσθηκε για 24ωρες βουλευτής), άλλοι με τα παιδιά τους, άλλοι με τους συγγενείς και τους φίλους τους. Δεν άντεξαν όμως για πολύ να μην προκαλούν, αφού μόλις τελείωσε η ορκωμοσία και βγήκαν στο προαύλιο για να φωτογραφηθούν μεταξύ τους, τους πλησίασαν οι επαγγελματίες φωτορεπόρτερς. Μόλις τους αντιλήφθηκαν τους είπαν: «Μη βγάζετε τώρα φωτογραφίες γιατί είμαστε λίγοι, είμαστε μόνον 21, ελάτε σ΄ ένα μήνα που θα είμαστε…50». Μπρρρ.

***
Η κυρία Ελένη Ζαρούλια βουλευτής, σύζυγος του «Αρχηγού» της Χρυσής Αυγής, η οποία στα έδρανα της Βουλής κάθισε δίπλα στον σύζυγό της, όχι μόνον έψελνε μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο το «Χριστός Ανέστη», αλλά παρότρυνε και τον «Αρχηγό» να σηκωθεί πάραυτα από έδρανό του να διασχίσει την αίθουσα και να ασπασθεί τον σταυρό του αγιασμού και το χέρι του Αρχιεπισκόπου και να κάνει την υπόκλισή του μπροστά στα χριστιανικά σύμβολα.

***
Παρ΄ ολίγον ο προεδρεύων της Βουλής κ. Β. Πολύδωρας να απασφαλίσει όταν κατά λάθος έδωσε εντολή να συνοδεύουν τον Αρχιεπίσκοπο και τα μέλη της Ιεράς Συνόδου εκτός αιθούσης. Εάν έφευγε ο Αρχιεπίσκοπος και οι Επίσκοποι ποιός θα όρκιζε τους βουλευτές; Ευτυχώς διόρθωσε αμέσως το λάθος του και έτσι παρέμεινε ο Αρχιεπίσκοπος που τελικά όρκισε τους βουλευτές (όσοι απ΄ αυτούς ήθελαν).

***
Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης δήλωσε ότι θα συνεχίσει μόνος του τον αγώνα. Τι είχε συμβεί; Πού πήγαν οι συζητήσεις και οι διαβουλεύσεις για την πανστρατιά της κεντροδεξιάς; Γιατί δεν συνέχισε τις προσπάθειες για να ενταχθεί στη μεγάλη παράταξη της ΝΔ; Οι κακές γλώσσες λένε ότι ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ έθεσε ορισμένους όρους στην ηγεσία της ΝΔ ώστε να επανέλθει, όπως να βάλει στις λίστες 15 δικούς τους υποψήφιους σε… εκλόγιμες θέσεις.

***
Μπορεί να του δοθεί ο χαρακτηρισμός του πιο εύθυμου πρώην…υπουργού. Ο λόγος για τον κ. Α. Λοβέρδο, ο οποίος εμφανίσθηκε καταχαρούμενος στην τελετή παράδοσης-παραλαβής στο υπουργείο Υγείας. Η ευθυμία του πρώην υπουργού οφείλεται όχι μόνον επειδή απαλλάχτηκε από τα δυσεπίλυτα προβλήματα που έχει το υπουργείο, αλλά επειδή παράδωσε το γραφείο του σε έναν…«σύγγαυρο», όπως είπε, με τον οποίο μοιράζονται τα ίδια αισθήματα για τον Ολυμπιακό. Μόνον που ο κ. Λοβέρδος φρόντισε να ξηλώσει από το γραφείο του (που για πολλούς έμοιαζε με παράρτημα της Θύρας 7) τα σημαιάκια και τις φανέλες του Ολυμπιακού. Ίσως δεν περίμενε ότι θα τον διαδεχθεί κάποιος «γαύρος», όπως είναι ο κ. Χρ. Κίττας ως υπηρεσιακός υπουργός.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
Σίβυλλα
Helios Kiosk