Στ. Μάνος: Υπέρ της δημιουργίας «φιλοευρωπαϊκού μετώπου»

Την ανασύνταξη των δυνάμεων και θέσεών τους επιχειρούν στο κόμμα της Δράσης του Στέφανου Μάνου, καθώς άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την επόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Την ανασύνταξη των δυνάμεων και θέσεών τους επιχειρούν στο κόμμα της Δράσης του Στέφανου Μάνου, καθώς άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την επόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Αν και ο κ. Μάνος χαρακτήρισε από το twitter «μπούρδες» τη φημολογία που τον φέρει να συνομίλησε με τον Ευ.Βενιζέλο, διαπραγματευόμενος συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρος της Δράσης έχει ταχθεί υπέρ της δημιουργίας ενός μετώπου ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΣΥ και Δράσης, το οποίο θα έχει φιλοευρωπαϊκό προσανατολισμό «με κάθε τίμημα» και μεταρρυθμιστικό χαρακτήρα.

Μάλιστα λίγες ώρες πριν, σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό, προχώρησε ένα βήμα ακόμη, μιλώντας για τη δημιουργία ενιαίου κόμματος από τους τέσσερις αυτούς κομματικούς σχηματισμούς, προκειμένου να ξεπεραστεί και το κώλυμα που προκύπτει από τον εκλογικό νόμο για τις υποψηφιότητες συνασπισμών-υπό νέα, αξιόπιστη ηγεσία.

Ως προς τη Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη, ο κ. Μάνος δήλωσε ότι άκουσε από τα ΜΜΕ για παράλληλες συνομιλίες της ΔΗΣΥ με τη ΝΔ, κάτι το οποίο δεν θεώρησε αποτρεπτικό για συνέχιση των επαφών των δύο κομμάτων.

Ο Θ.Τζήμερος, της Δημιουργίας Ξανά, με τον οποίο επίσης έγιναν κάποιες κρούσεις προσέγγισης, φαίνεται ότι ακολουθεί δική του πορεία, προσεγγίζοντας προσωπικότητες εκτός πολιτικής και τηρώντας μέχρι στιγμής το προεκλογικό του σύνθημα «πολιτική χωρίς πολιτικούς».

Πάντως στη Δράση ακολουθούν «σιγήν ιχθύος», με το επιχείρημα ότι οι διεργασίες βρίσκονται σε ευαίσθητο σημείο και οι στιγμές είναι κρίσιμες, ενώ η ΚΕ του κόμματος έχει εξουσιοδοτήσει τον ίδιο τον πρόεδρο για τις επαφές με κόμματα και προσωπικότητες που κινούνται στον φιλοευρωπαϊκό χώρο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα