Πιπεριές γεμιστές με γαβράκια

Υλικά για 4 άτομα

3 κονσέρβες γάβρος, σε λαδορίγανη
8 πιπεριές Φλωρίνης, μεγάλες
5 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 κ.σ. κουκουνάρι
5 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι ξερό, μικρό, ψιλοκομμένο
1 μάτσο σέσκουλα, ψιλοκομμένα
½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
1 μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
10-15 ντοματίνια κομμένα στα 4
½ ποτήρι του κρασιού λευκό ξηρό κρασί

Εκτέλεση

Στραγγίζουμε όσο καλύτερα μπορούμε τον γάβρο. Αφαιρούμε τα καπάκια από τις πιπεριές και καθαρίζουμε τα σπόρια τους. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρουμε το κουκουνάρι, όλα τα κρεμμύδια και τα σέσκουλα, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν.

Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε τον άνηθο και τον μαϊντανό. Ρίχνουμε τα ντοματίνια και τον γάβρο, που θα τον «σπάσουμε» σε κομματάκια με ένα πιρούνι χωρίς όμως να τον διαλύσουμε τελείως.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Γεμίζουμε τις πιπεριές με το μείγμα του γάβρου, τις αραδιάζουμε σε ταψί, αλατοπιπερώνουμε, περιχύνουμε με το κρασί και με μισό ποτήρι νερό και ψήνουμε για 50 λεπτά.

Τip
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα σέσκουλα με 300 γρ. φρέσκο σπανάκι.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk