Κεμπάπ μοσχαρίσια με σαλάτα ντομάτας

Yλικά για 4 άτομα

Για τα κεμπάπ
500 γρ. κιμάς, μοσχαρίσιος
1-2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
12 φύλλα μέντας ή δυόσμου, ψιλοκομμένα
½ φλ. φρέσκο κόλιαντρο, ψιλοκομμένο
2 κ.γ. πάπρικα, γλυκιά
2 κ.γ. κύμινο
1 κ.γ. φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
1 πρέζα φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 πρέζα πιπέρι

Για τη σαλάτα
2 ντομάτες, μεγάλες, κομμένες σε κυβάκια
1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
2 κ.σ. φρέσκο κόλιαντρο, ψιλοκομμένο
1 πρέζα κύμινο
1 πρέζα πιπέρι καγιέν
αλάτι
χυμός από ½ λεμόνι
5-6 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Σαλάτα:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά, τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε για περίπου 1 ώρα στο ψυγείο να μαριναριστούν.

Κεμπάπ: Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά και τα ζυμώνουμε καλά μέχρι να ενωθούν. Σκεπάζουμε και τα αφήνουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο. Κατόπιν πλάθουμε το μείγμα σε μικρά κεμπάπ και τα ψήνουμε στο γκριλ για 5-6 λεπτά από την κάθε πλευρά. Σερβίρουμε τα κεμπάπ μαζί με τη σαλάτα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk