«Αισθάνοµαι ότι τα έχω καταφέρει»

Οταν βρισκόµουν στην Ελλάδα και δούλευα κοντά σε σηµαντικούς ανθρώπους, όπως ο Βαφέας, ο Αρµένης, η Καραΐνδρου, ο Βαλτινός, η Ψάλτη, µάλλον δεν µπορούσα να φανταστώ ότι θα ερχόταν κάποια στιγµή που θα επέλεγα το Λονδίνο ως µόνιµο τόπο διαµονής µου. Εδώ και λίγους µήνες ζω και δουλεύω εκεί. Ερµηνεύω τον Αίµονα στην παράσταση «Antigone 2012», η οποία έχει ανεβεί στο Theatro Technis σε σκηνοθεσία Τζορτζ Ευγενίου. Το εντυπωσιακό µε αυτή τη δουλειά είναι πως έχουµε µαζευτεί στη σκηνή καλλιτέχνες διαφορετικών εθνικοτήτων.

Tο Λονδίνο είναι κέντρο της τέχνης,
της κουλτούρας, της µόδας, της επιχειρηµατικότητας. Μέσα σε σύντοµο χρονικό διάστηµα κατόρθωσα να συναντήσω τον Χάρβεϊ Καϊτέλ, τον Αλµοδόβαρ, τον Φατίχ Ακίν, τον Βιµ Βέντερς. Αισθάνθηκα µεγάλη συγκίνηση την πρώτη φορά που ήρθα σε επαφή µε τον ελληνικής καταγωγής αµερικανό σκηνοθέτη Αλεξάντερ Πέιν, έναν συµπαθή και βαθύτατα ειλικρινή άνθρωπο. Είναι ένας εκπληκτικός επαγγελµατίας, ο οποίος, αν και είναι µοναδικός στον χώρο του, µου θυµίζει τον Τζον Κασαβέτη.

Τον πρώτο καιρό που έφθασα στο Λονδίνο έψαχνα για δουλειά, όπως χιλιάδες άλλοι νέοι άνθρωποι οι οποίοι αποφασίζουν να ζήσουν εδώ. Κατόρθωσα να δουλέψω για τις µπουτίκ των οίκων Dior, Chanel και Hermès. Θυµάµαι ότι την πρώτη µέρα δουλειάς µου στη Chanel γνώρισα τον Αρµάντ Μπίσλεϊ, έναν πολύ δηµοφιλή παρουσιαστή, ηθοποιό και make-up artist. Mε βοήθησε πολύ σε επίπεδο γνωριµιών. Σήµερα είναι καλός µου φίλος.

Μέσα από την εµπειρία µου στη Chanel κατάλαβα τι ακριβώς θέλουν οι γυναίκες. Μπήκα στην ψυχολογία τους. Μας έκαναν πολύωρα training για το πώς έπρεπε να συµπεριφερόµαστε στους πελάτες µας. Στο Λονδίνο αγάπησα ακόµη περισσότερο την µόδα. Παρακολουθώ τις τάσεις και προσέχω το ντύσιµό µου.

Αισθάνοµαι ότι κάπου τα έχω καταφέρει. Οταν ετοιµάζοµαι να βγω στη σκηνή σκέφτοµαι «κοίτα, παίζεις ήδη θέατρο στο Λονδίνο». Aν θα τα καταφέρω στον βαθµό που ονειρεύοµαι, δεν ξέρω.

Είναι τελικά θέµα αντοχής, επιµονής, πίστης και τύχης να κατορθώσεις να ξεχωρίσεις ανάµεσα σε χιλιάδες ανθρώπους. Το ένστικτό µου, η διαίσθησή µου και, βέβαια, η οικονοµική κρίση µε οδήγησαν εδώ. Tην κρίση στη χώρα µας τη βίωσα ύπουλα τα τρία προηγούµενα χρόνια και στο πετσί µου από πέρυσι.

Είναι φυσικό οι νέοι να νιώθουµε ανασφάλεια. Μας κλέβουν τα πιο δηµιουργικά χρόνια µας. Είναι στο χέρι µας να διεκδικήσουµε ένα καλύτερο µέλλον και όχι απαραίτητα στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα