Α. Πλεύρης: «Πρέπει να υπάρξει ανάχωμα στον κίνδυνο να κυβερνήσει ο Τσίπρας»

Την Πέμπτη 17/05/2012 ο Αθανάσιος Πλεύρης, πρώην Βουλευτής του ΛΑΟΣ, μίλησε στην εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές» των Βασίλη Αδαμόπουλου και Σωτήρη Ξενάκη (καθημερινά 06:00-08:00) για τις διεργασίες επαναπροσέγγισης ΝΔ και ΛΑΟΣ

Υπάρχει προσέγγιση Νέας Δημοκρατίας – ΛΑΟΣ για συνεργασία ενόψει των εκλογών της 17ης Ιουνίου;{{{ moto }}}

Η δική μου άποψη είναι ότι αυτή τη στιγμή δημιουργείται ένα διακύβευμα. Βλέπουμε τον κ. Τσίπρα να έχει μια ανοδική πορεία, κατά την άποψή μου, επενδύει σε έναν πολιτικό τυχοδιωκτισμό, όπου πάει ουσιαστικά να έχει τον ευρωπαϊκό φερετζέ, ενώ στην πραγματικότητα οι προγραμματικές του θέσεις είναι, άκρως, αντιευρωπαϊκές. Εγώ και όσος κόσμος ανήκει σε αυτό που λέμε εθνικό χώρο, είναι σίγουρα αντίθετος και στα θέματα μετανάστευσης και στα εθνικά θέματα άρα, κατά την άποψή μου, πρέπει να υπάρχει ένα ξεκάθαρο ανάχωμα της κεντροδεξιάς απέναντι σε αυτή την άνοδο. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στον κ. Τσίπρα να πάρει την εξουσία της χώρας. Για μένα αυτό είναι ένα μεγάλο, κεντρικό διακύβευμα και θεωρώ ότι ο ΛΑΟΣ πρέπει να μπει σε αυτή την κατεύθυνση, σε αυτή τη συζήτηση με προσανατολισμό πώς θα αποτραπεί αυτή η άνοδο.

Ακούω έντονα το επιχείρημα που αναπτύσσεται, ότι η χώρα δεν πρέπει να παραδοθεί στην αριστερά του κ. Τσίπρα. Πιστεύω ότι μπορούν να τεθούν κάποιες προϋποθέσεις για να υπάρξει ένα τέτοιο ανάχωμα.

Ο τρόπος, οι όροι και οι προϋποθέσεις και πώς αυτό μπορεί να έχει μια δυναμική, είναι ένα κομμάτι συζήτησης σε ένα άλλο επίπεδο. Εγώ λέω αρχικά μια κεντρική θέση. Όταν βλέπεις έναν κίνδυνο -κατά την άποψή μου, για κάποιους άλλους μπορεί να είναι ευχή- να πάρει τη χώρα ο κ. Τσίπρας με το συγκεκριμένο πρόγραμμα, με τα στελέχη που βλέπουμε να βγαίνουν και να αλληλοαναιρούνται και συνεχώς το χρηματιστήριο και η ισοτιμία ευρώ-δολαρίου να «παίζει» ανάλογα με τη δήλωση του κ. Στρατούλη ή του κ.Γλέζου και αυτοί, αύριο, να βρεθούν στη θέση να κυβερνήσουν, προφανέστατα, για μένα, αυτό είναι ένα κεντρικό διακύβευμα. {{{ audio1 }}}

Κατεβάστε το ηχητικό εδώ

Τώρα, αν τελικά υπάρξουν ή όχι η εάν οι όροι αυτοί λειτουργήσουν προσθετικά είναι διαφορετική κουβέντα. Ενδεχομένως, να μην υπάρξουν οι όροι και οι προϋποθέσεις για κάτι τέτοιο, αλλά η κεντρική μου τοποθέτηση είναι ότι τα κόμματα τις κεντροδεξιάς πρέπει να δείξουν υπευθυνότητα απέναντι σε αυτόν τον κίνδυνο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
Σίβυλλα
Helios Kiosk