Φρανκφούρτη: Ακόμη και από δέντρα κατέβασαν διαδηλωτές του Οccupy

Τους πάνω από 300 διαδηλωτές του Occupy μπροστά από τα κεντρικά της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στη Φρανκφούρτη απομάκρυνε η γερμανική αστυνομία την Τετάρτη -με την επιχείρηση να λήγει αίσια και αναίμακτα όταν οι ένστολοι κατάφεραν να κατεβάσουν τους δύο τελευταίους διαδηλωτές… από τα δέντρα.

Τους πάνω από 300 διαδηλωτές του Occupy μπροστά από τα κεντρικά της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στη Φρανκφούρτη απομάκρυνε η γερμανική αστυνομία την Τετάρτη -με την επιχείρηση να λήγει αίσια και αναίμακτα όταν οι ένστολοι κατάφεραν να κατεβάσουν τους δύο τελευταίους… από τα δέντρα.

Οι διαδηλωτές-κατασκηνωτές βρίσκονταν στην πλατεία επί επτά μήνες. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης απομάκρυνσης, οι διαδηλωτές περιορίστηκαν σε «παθητική αντίσταση» -σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις με αξιοσημείωτη ικανότητα: έχοντας δεθεί σε αλυσίδα, ο πρώτος «κρίκος» της οποίας είχε πιαστεί σε σταθερό σημείο, χρειάστηκαν αρκετοί αστυνομικοί για να απομακρύνουν έναν-έναν τους διαδηλωτές που είχαν απλά σταυρωμένα τα χέρια.

Το Occupy διοργανώνει στη γερμανική μεγαλούπολη μεγάλη διαδήλωση το Σάββατο -η οποία πήρε το πράσινο φως από τις τοπικές αρχές- και η προσέλευση αναμένεται να φτάσει τις χιλιάδες.

Στη Φρανκφούρτη χτυπά η «καρδιά» του γερμανικού τραπεζικού τομέα -εκεί, αντί του Βερολίνου (ή, παλιότερα, της Βόννης) έχουν την έδρα τους οι κορυφαίες τράπεζες, το χρηματιστήριο και, συμβολικά, η Γερμανική και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος