Οσοι ξεκόψουν… να τους φάει ο λύκος. Η πατρίδα κινδυνεύει

Οσοι ξεκόψουν… να τους φάει ο λύκος. Η πατρίδα κινδυνεύει | tovima.gr

Παρακολουθώ με υπομονή τις τελευταίες μέρες, την κωμωδία και ταυτόχρονα την τραγωδία που εξελίσσονται ενώπιον και εις βάρος του Ελληνικό λαού απ’ τα υποπροϊόντα της πολιτικής και τα ιζήματα της παραπαιδείας, οι οποίοι με τις ενέργειές τους μας οδηγούν σε επικίνδυνα αδιέξοδα παραχαράζοντας ακόμα και την ίδια την ταυτότητά μας. Αναλογίζομαι πόσο λίγοι, πόσο ελάχιστοι, πόσο ανύπαρκτοι κι ανεπαρκείς τελικά είναι οι κύριοι αυτοί που τους εμπιστεύτηκε ο λαός την τύχη του.
Δε μιλάω τυχαία για υποπροϊόντα και ιζήματα, τολμώ να προσθέσω και το επικίνδυνα μορφώματα που εμπνέονται απ’ το σύνδρομο της προκατασκευασμένης αποτυχίας, χάριν της ιδιοτέλειας. Τι πολιτική παιδεία μπορούν να έχουν οι κύριοι αυτοί, όταν στις πυρκαγιές του Προεδρικού μεγάρου προσέρχονταν μ’ ένα βαρέλι βενζίνη. Τι μπορούν να προσφέρουν οι κύριοι αυτοί στον τόπο μας όταν μετά από δέκα ημερών συσκέψεις σκόρπισαν χωρίς καν να καταλάβουν το πρόβλημα και κυρίως να το θέσουν.
Είναι θλιβερό, είναι θλιβεροί! Αντί ν’ αφήσουν τα σακίδιά τους, τις βόμβες και τις τορπίλες στα μαγαζιά τους και να προσέλθουν στον κ. πρόεδρο της Δημοκρατίας με καθαρό μυαλό, Πήραν μαζί τους και τις πεθερές τους. Κι επόμενο ήταν ο καθένας να χτυπάει τα δικά του τύμπανα. Επιτέλους, επειδή όπως αποδείξατε δεν έχετε την ικανότητα να συνέρχεστε, να προσδιορίζετε το πρόβλημα, με αντικειμενικά κριτήρια και δεδομένα, που δεν εκθέτουν δεν παραβιάζουν κλπ κλπ, να χτίσετε τις βάσεις συμφέρουσας λύσης, διιεκδικήσεων συμβιβασμών ή ότι άλλο ήθελε προκύψει, πρέπει κάποιος να σας μιλήσει και να σας βάλλει στο πνεύμα αυτής της διαδικασίας, αντί να αντιμάχεστε και να αντιπαλεύετε ιδεολογίες που αυτές τις κρίσιμες στιγμές πρέπει να ξέρετε να τις ξεχωρίζετε και να τις αφήνετε πίσω μαζί με τις πεθερές σας.
Πώς να κατανοήσετε όμως όλα αυτά όταν το νού σας τον έχετε πειράξει; Επαναλαμβάνω: Ξεχνάμε την καταγωγή μας, το χρώμα μας, τα γενέθλιά μας. Καθόμαστε αναπαυτικά χωρίς διακρίσεις στο ίδιο τετράγωνο ή στρογγυλό τραπέζι, διαμορφώνουμε και κατανοούμε το πρόβλημα, προτείνουμε ενδεικτικές και συμφέρουσες για την πατρίδα λύσεις, διαμορφώνουμε κοινή πολιτική άποψη, φύγαμε, κυβερνάμε, διεκδικούμε. Όσοι ξεκόψουν…να τους φάει ο λύκος. Η πατρίδα κινδυνεύει!
Οι μέρες δεν είναι όλες ίδιες και τις κρύες νύχτες οι ιδεολογίες περιτεύουν, μέσα δε στους τάφους υπάρχει μόνο μία ιδεολογία. Το χάος. Στις μέρες μας, που έχει παρεξηγηθεί ακόμη και η ένοια του αυτονόητου, δεν έχει κατανοηθεί επαρκώς ότι η επιβίωσή μας έχει σχέση με την προσαρμογή μας στο διαμορφωμένο ήδη περιβάλλον και έξω απ’ αυτό είμαστε καταδικασμένοι κι αυτό είναι αξίωμα που δεν επιδέχεται άλλες απόψεις.
Η προσαρμογή δε είναι αυτή που έχει απεριόριστες πτυχές κι αυτές πρέπει να επινοήσουμε. Εκπλήσσομαι ακόμη με την ανωριμότητα εκείνων, που ενώ δεν έχουν διαμορφώσει ακόμη σταθερή ιδεολογική βάση και δεν έχουν καταθέσει δείγμα κυβερνητικής γραφής, κρίνουν αναντίστοιχα τα λάθη όσων δούλεψαν κι έκαναν λάθη ενώ εκείνοι θαύμαζαν τη θέα, αγνοώντας το ότι στο χορό και στο τραγούδι κρίνονται όλοι. Ο λαός είναι σε σύγχυση, έχει θυμό, είναι απρόβλεπτος, δεν είναι δεδομένος. Στις πρόσφατες εκλογές, υποψιάστηκα ότι έμπαινα σε σάπια βάρκα και δεν επιβιβάστηκα, σ’ αυτές τις εκλογές….κατανόησα! Θα ψηφίσω!

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
Σίβυλλα
Helios Kiosk