Η Ιστορία ως εφιάλτης

«Η ιστορία είναι ένας εφιάλτης από τον οποίο προσπαθώ να ξυπνήσω» γράφει κάπου στον «Οδυσσέα» ο Ιρλανδός συγγραφέας Τζέιμς Τζόις. Κάπως έτσι βιώνουν οι περισσότεροι Έλληνες την τρέχουσα οικονομική, πολιτική και κοινωνική κρίση. Εδώ και δυόμισι χρόνια πολλοί βλέπουν τη ζωή τους να αλλάζει, να ανατρέπεται και φορές ακόμη να χάνεται. Αλλοι επίσης αισθάνονται απειλούμενοι, φοβούνται μην χάσουν τις περιουσίες τους, τον κόπο τους και πανικόβλητοι προβαίνουν σε ενέργειες που δεν είχαν διανοηθεί ποτέ. Το χειρότερο όμως είναι ότι οι μέχρι τώρα επιλογές ουδέν απέδωσαν. Οι εκλογές και των πολιτικών αρχηγών οι διαβουλεύσεις, ουδέν απέφεραν.

Η Ιστορία ως εφιάλτης | tovima.gr

«Η ιστορία είναι ένας εφιάλτης από τον οποίο προσπαθώ να ξυπνήσω» γράφει κάπου στον «Οδυσσέα» ο Ιρλανδός συγγραφέας Τζέιμς Τζόις.

Κάπως έτσι βιώνουν οι περισσότεροι Έλληνες την τρέχουσα οικονομική, πολιτική και κοινωνική κρίση.

Εδώ και δυόμισι χρόνια πολλοί βλέπουν τη ζωή τους να αλλάζει, να ανατρέπεται και φορές ακόμη να χάνεται. Αλλοι επίσης αισθάνονται απειλούμενοι, φοβούνται μην χάσουν τις περιουσίες τους, τον κόπο τους και πανικόβλητοι προβαίνουν σε ενέργειες που δεν είχαν διανοηθεί ποτέ.

Το χειρότερο όμως είναι ότι οι μέχρι τώρα επιλογές ουδέν απέδωσαν. Οι εκλογές και των πολιτικών αρχηγών οι διαβουλεύσεις, ουδέν απέφεραν. Και η αποφασισθείσα επανάληψη των εκλογών για την ώρα δεν λύνει το πρόβλημα, παρά μόνο το επιτείνει.

Δυστυχώς, ο εφιάλτης παρατείνεται και το ξύπνημα δεν έρχεται.

Και δεν ξέρουμε τελικά αν η λύση και το ξύπνημα μπορούν να έλθουν χωρίς να βιώσουμε τον εφιάλτη ολόκληρο.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες