Λογοτεχνικό βραβείο στη μνήμη του Νίκου Θέμελη

«Ο Νίκος Θέμελης ήταν λάτρης της Άνδρου, εκεί περνούσε τον ελεύθερο χρόνο του, εκεί φιλοξενούσε φίλους. Η Άνδρος δέθηκε μαζί του, τον ένιωσε παιδί της και εκφραστή της ταυτότητάς της». Με αυτά τα λόγια ο δήμαρχος Άνδρου Ιωάννης Γληνός προλόγισε την ανακοίνωση του λογοτεχνικού βραβείου που αποφάσισε να θεσπίσει το νησί στη μνήμη του πεζογράφου και πολιτικού Νίκου Θέμελη (1947-2011)

«Ο Νίκος Θέμελης ήταν λάτρης της Άνδρου, εκεί περνούσε τον ελεύθερο χρόνο του, εκεί φιλοξενούσε φίλους. Η Άνδρος δέθηκε μαζί του, τον ένιωσε παιδί της και εκφραστή της ταυτότητάς της». Με αυτά τα λόγια ο δήμαρχος Άνδρου Ιωάννης Γληνός προλόγισε την ανακοίνωση του λογοτεχνικού βραβείου που αποφάσισε να θεσπίσει το νησί στη μνήμη του πεζογράφου και πολιτικού Νίκου Θέμελη (1947-2011). Η παρουσίαση του βραβείου έγινε το μεσημέρι της Τετάρτης σε συνέντευξη Τύπου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο πλαίσιο της ανακοίνωσης των μικρών λιστών για τα Λογοτεχνικά Βραβεία 2012 του περιοδικού «Διαβάζω».

Το βραβείο, το οποίο ενέκρινε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Άνδρου, θα απονέμεται σε αφηγηματικό κείμενο μεικτού είδους ταξιδιωτικού-βιογραφίας-μαρτυρίας-χρονικού-μυθοπλασίας. Σε συνεργασία με το περιοδικό «Διαβάζω», στο οποίο απηύθυνε ο Δήμος Άνδρου αίτημα για τη διαχείριση του βραβείου, τα υποψήφια έργα θα εξετάζει η κριτική επιτροπή των λογοτεχνικών βραβείων του περιοδικού.

Το βραβευθέν έργο θα ανακοινωθεί στις 6 Ιουνίου. Η απονομή του βραβείου θα γίνει στην Άνδρο, στις 20 Αυγούστου, ημέρα του θανάτου του Νίκου Θέμελη, σε ειδική τελετή με την οποία θα κορυφωθεί σειρά εκδηλώσεων στο νησί για τη ζωή και το έργο του συγγραφέα της «τριλογίας του εκσυγχρονισμού» Η αναζήτηση (1998), Η ανατροπή (2000), Η αναλαμπή (2003).

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτισμός
Σίβυλλα
Helios Kiosk