Το μεγαλύτερο σοκολατένιο γλυπτό του κόσμου

«Η δουλειά κάνει τους άντρες…» λέει ένα παλιό λαϊκό άσμα, αλλά στην περίπτωση αυτή, όχι το πηλοφόρι αλλά η σοκολάτα και το μυστρί.

Εμπνευστές του μεγαλύτερου σοκολατένιου γλυπτού στον κόσμο ο Francois Mellet, σεφ ζαχαροπλαστικής της Qzina Specialty Foods -της μεγαλύτερης εταιρείας εισαγωγής και διανομής πρώτων υλών επαγγελματικής ζαχαροπλαστικής σε Αμερική και Καναδά- και ο Stephane Treand, σεφ και καθηγητής ζαχαροπλαστικής, γνωστός για τα σοκολατένια και ζαχαρωτά γλυπτά του. Το έργο τους, αφορμή για την δημιουργία του οποίου στάθηκαν τα τριακοστά γενέθλια της Qzina, αναπαριστά το ναό Kukulkan που βρίσκεται στο Chichén Itzá του Μεξικό.

Ο συνολικός όγκος της -κυριολεκτικά- γλυκιάς κατασκευής αποτελεί το 1/30 του αυθεντικού μνημείου, ζυγίζει 8.273 κιλά και είναι πλέον το μεγαλύτερο σοκολατένιο γλυπτό του κόσμου καθώς ξεπερνά κατά πολύ εκείνο το οποίο κατείχε το προηγούμενο ρεκόρ (3.401 κιλά). Εχει ύψος 1,83 μέτρα ενώ η βάση του καλύπτει εμβαδόν 9,30 τ.μ.

Κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή είναι η αριστοτεχνική απόδοση επί μέρους στοιχείων όπως τα σκαλιά, οι τοιχογραφίες και οι μικροσκοπικές ανθρώπινες φιγούρες.

Θέλοντας να μείνουν απόλυτα πιστοί στις λεπτομέρειες και να επιτύχουν ένα άρτιο αποτέλεσμα οι δημιουργοί μελέτησαν σε βάθος την αρχιτεκτονική των Μάγια ενώ δούλεψαν σκληρά πάνω από 400 ώρες για την ολοκλήρωση του έργου.

Το λαχταριστό αυτό έργο θα εκτίθεται στο νεοσύστατο Ινστιτούτο Σοκολάτας και Ζαχαροπλαστικής της Qzina στην Καλιφόρνια από 4 Ιουνίου έως 21 Δεκεμβρίου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
Σίβυλλα
Helios Kiosk