Το Βερολίνο επιθυμεί εκλεγμένη κυβέρνηση «ικανή να λειτουργήσει»

Μια εκλεγμένη κυβέρνηση «ικανή να λειτουργήσει, καθώς οι προκλήσεις είναι αναμφισβήτητα μεγάλες», επιθυμούν «το συντομότερο δυνατόν» το Βερολίνο και οι Ευρωπαίοι εταίροι για την Ελλάδα, σύμφωνα με τον Γερμανό κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέφεν Ζάιμπερτ. Ο εκπρόσωπος διευκρίνισε πάντως ότι η Γερμανία σέβεται απόλυτα την ανάγκη για νέες εκλογές

Μια εκλεγμένη κυβέρνηση «ικανή να λειτουργήσει, καθώς οι προκλήσεις είναι αναμφισβήτητα μεγάλες», επιθυμούν «το συντομότερο δυνατόν» το Βερολίνο και οι Ευρωπαίοι εταίροι για την Ελλάδα, σύμφωνα με τον Γερμανό κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέφεν Ζάιμπερτ.

Ο εκπρόσωπος διευκρίνισε πάντως ότι η Γερμανία σέβεται απόλυτα την ανάγκη για νέες εκλογές.

Σε ό,τι αφορά τη θέση της καγκελαρίου για την προοπτική παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, ο κ. Ζάιμπερτ παρέπεμψε στις δηλώσεις της Άγκελα Μέρκελ, η οποία, στην διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον νέο πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, διαβεβαίωσε κατ΄επανάληψη ότι επιθυμεί την διευθέτηση της κρίσης χρέους με την Ελλάδα εντός Ευρωζώνης, με την προϋπόθεση ότι θα τηρηθούν οι συμφωνίες.

Ακόμη, ο Στ. Ζάιμπερτ αναφέρθηκε στην πρόθεση της Γερμανίας να συζητήσει την πιθανότητα εφαρμογής μέτρων ενίσχυσης της ανάπτυξης.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν, λόγω των εκλογών, κινδυνεύει η επόμενη δόση βοήθειας, η οποία πρέπει να καταβληθεί στο τέλος Ιουνίου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος περιορίστηκε να δηλώσει ότι «αυτή η απόφαση δεν λαμβάνεται στα μέσα Μαΐου».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
Σίβυλλα
Helios Kiosk