Κερδίστε 3 αντίτυπα του βιβλίου «Οικονομική κρίση:αίτια και προοπτικές»

Την Πέμπτη 17/05/2012 στην εκπομπή » Όλα τα νέα της αγοράς» με την Έλενα Λάσκαρη και τον Αργύρη Παπαστάθη (καθημερινά 12:00-13:00)

Ποια είναι τα αίτια της οικονομικής κρίσης η οποία συνεχίζεταικαι σήμερα; Παρά τα χιλιάδες άρθρα που έχουν γραφτεί, δεν έχουν ακόμα πλήρως αποσαφηνιστεί οι μηχανισμοί που την παρήγαγαν. Η κρίση οφείλεται άραγε στις λανθασμένες
εκτιμήσεις των τραπεζών και των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων;{{{ moto }}}

Στείλτε sms γράφοντας ΒΗΜΑFM (κενό) ΟΝΟΜΑ και αποστείλτε στο 54010

Οφείλεται ίσως στην οπορτουνιστική τακτική όσων ανέλαβαν κινδύνους επειδή πίστευαν ότι θα καλύπτονταν από το κράτος και το χρήμα των φορολογουμένων; Ή μήπως πρόκειται για τη δημιουργία μιας καταχθόνιας μηχανής που ξέφυγε από τον έλεγχο των κατασκευαστών της;
Οι συγγραφείς, επιφανείς οικονομολόγοι, προσπαθούν να δώσουν νηφάλιες και έγκυρες απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά.

Στείλτε sms γράφοντας ΒΗΜΑFM (κενό) ΟΝΟΜΑ και αποστείλτε στο 54010

Ο Philippe Askenazy είναι διευθυντής ερευνών στο CNRS, καθηγητής-εταίρος στην École d’économie de Paris και τακτικός αρθρογράφος της εφημερίδας Le Monde. Είναι εκ των εμπνευστών και πρωτεργατών της κίνησης οικονομολόγων «Manifeste d’économistes atterrés», η οποία εναντιώνεται στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπέρ της δημοσιονομικής αυστηρότητας. Η κίνηση θεωρεί ότι η πολιτική αυτή καθοδηγείται από τη νεοφιλελεύθερη ιδεολογία και ανταποκρίνεται στα συμφέροντα των κυρίαρχων οικονομικών τάξεων.

Ο Daniel Cohen είναι καθηγητής οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Paris I (Panthéon-Sorbonne) και στην École normale supérieure, και συνιδρυτής και αντιπρόεδρος της École d’économie de Paris. Είναι επίσης επιστημονικός σύμβουλος του ΟΟΣΑ και τακτικός αρθρογράφος της εφημερίδας Le Monde. Ο Daniel Cohen πρόσκειται στο Γαλλικό Σοσιαλιστικό Κόμμα και είναι πρόεδρος του επιστημονικού συμβουλίου του Ιδρύματος Ζαν Ζωρές.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
Σίβυλλα
Helios Kiosk