Κερδίστε 2 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Έμποροι των εθνών»

Την Πέμπτη 17/05/2012 στην εκπομπή «Βουτιά στα #socialmedia» με τη Δώρα Παυλίδου (καθημερινά 17:00-18:00)

Το φθινόπωρο του 2011, η παράσταση Έμποροι των Εθνών ανέβηκε με μεγάλη επιτυχία στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Στη συνέχεια, την αγκάλιασε το κοινό της Καβάλας, της Θεσσαλονίκης, των Σερρών και της Λαμίας. Οι Έμποροι των Εθνών επιστρέφουν για λίγες μόνο παραστάσεις, τον Μάιο στην Αθήνα.{{{ moto }}}

Στείλτε sms γράφοντας ΒΗΜΑFM (κενό) ΟΝΟΜΑ και αποστείλετε στο 54010

Λίγα λόγια για την παράσταση

Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από το θάνατο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, η ΟΠΕRΑ προτείνει ένα σκηνικό εγχείρημα βασισμένο στο δεύτερο μυθιστόρημα του συγγραφέα, Οι έμποροι των εθνών (1882). Με πλαίσιο την εποχή της βενετικής κυριαρχίας στα νησιά του Αιγαίου και την ευρύτερη πολιτική διάσταση που αναδύεται από αυτήν, στον άξονα της συγκρουσιακής σχέσης Ανατολής και Δύσης, το έργο διαπραγματεύεται την υπέρβαση των ορίων της ανθρώπινης φύσης που καταπονείται στη δίνη μιας ερωτικής παρόρμησης.

Η παράσταση προτείνει την ανάπτυξη μιας σύνθετης θεματικής που αποπειράται να συνδυάσει τη σκηνική αφήγηση με τη μουσικότητα. Στόχος της είναι να αναδείξει με σύγχρονη θεατρική ματιά ένα κείμενο του 19ου αιώνα, πολυσήμαντο, πολυκύμαντο και διαχρονικό, με το χαρακτηριστικό γλωσσικό ιδίωμα του Παπαδιαμάντη.

Οι ηθοποιοί και οι μουσικοί, με εργαλεία τους το λόγο και τη μουσική, αλλά και μέσω της σκηνικής σύνθεσης, όπου λόγος, μουσική και κίνηση δημιουργούν πλούσιες εκφραστικές «χειρονομίες», υπηρετούν την αφήγηση της ιστορίας και την φωτίζουν, δίνοντας συμβολική υπόσταση στα γεγονότα. Ο χορός διασταυρώνεται με τις ατομικές φωνές, το αφηγηματικό με το δραματικό στοιχείο και η θεατρική με τη μουσική ποιότητα.

Μία παράσταση που μπορεί να συσχετιστεί με τη σχολική ύλη και να δώσει υλικό για περαιτέρω εξερεύνηση και διαφορετικές αναγνώσεις του έργου του Παπαδιαμάντη.

Στείλτε sms γράφοντας ΒΗΜΑFM (κενό) ΟΝΟΜΑ και αποστείλετε στο 54010

Ενδείκνυται και για μαθητές όλων των τάξεων του Γυμνασίου και του Λυκείου.

Παραγωγή:

Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Ιδρύματος Ωνάση, ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας και Θεατρική Ομάδα ΟΠΕRA

Δραματουργική επεξεργασία: Έλσα Ανδριανού
Σκηνοθεσία-Μουσική: Θοδωρής Αμπαζής
Σκηνικά-Κοστούμια: Ελένη Μανωλοπούλου
Βίντεο: Στάθης Αθανασίου
Χορογραφία: Ζωή Χατζηαντωνίου
Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου
Βοηθός σκηνοθέτη: Νεφέλη Μαϊστράλη
B΄ Βοηθός σκηνοθέτη: Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος

Ερμηνεύουν

Οι ηθοποιοί: Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Τζωρτζίνα Δαλιάνη, Κώστας Καλλιβρετάκης, Νέστορας Κοψιδάς, Μαρία Παρασύρη, Δανάη Σαριδάκη

Οι μουσικοί: Ιάκωβος Παυλόπουλος, Σοφία Ευκλείδου

Οι προσκλήσεις ισχύουν για την παράσταση της Κυριακής 20/5/2012

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
Σίβυλλα
Helios Kiosk