Λόγοι σκοπιμότητας έκαναν τον Ομπάμα να στηρίξει τους γάμους ομοφυλοφίλων

Η πλειονότητα των Αμερικανών πιστεύει πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα τάχθηκε υπέρ του γάμου ομοφυλόφιλων κινούμενος περισσότερο από πολιτική σκοπιμότητα παρά λόγω πεποίθησης, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό των Times της Νέας Υόρκης και του CBS News

Η πλειονότητα των Αμερικανών πιστεύει πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα τάχθηκε υπέρ του γάμου ομοφυλόφιλων κινούμενος περισσότερο από πολιτική σκοπιμότητα παρά λόγω πεποίθησης, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό των Times της Νέας Υόρκης και του CBS News.

Ο Μπαράκ Ομπάμα ανακοίνωσε την περασμένη Τετάρτη την υποστήριξή του στους γάμους ομοφυλοφίλων, πρώτος μεταξύ των Αμερικανών προέδρων που εκφράζεται ανοικτά επί ενός τόσο ακανθώδους κοινωνικού ζητήματος, έξι μήνες προ των εκλογών.

Στο ερώτημα εάν πιστεύουν ότι ο Ομπάμα έχει λάβει αυτή τη θέση «για πολικούς λόγους» ή γιατί πιστεύει πως είναι δίκαια υπόθεση, το 67% των συμμετεχόντων στην έρευνα απάντησε πως το έπραξε κινούμενος από πολιτική σκοπιμότητα.

Ανεξαρτήτως των κινήτρων του προέδρου, μόνον το 16% των ερωτηθέντων δήλωσε πως δεν προτίθεται πλέον να ψηφίσει τον Ομπάμα μετά την εκδήλωση της υποστήριξής τους στους γάμους ομοφυλοφίλων, ενώ το 26% δήλωσε ότι είναι λιγότερο πρόθυμο να τον ψηφίσει λόγω της τοποθέτησής του αυτής.

Μόνο το 7% των ερωτηθέντων δήλωσε πως το θέμα του γάμου των ομοφυλοφίλων είναι το σημαντικότερο γι’ αυτούς, καθώς η οικονομία και η ανεργία μονοπωλούν με 62% την ανησυχία του εκλογικού σώματος, πολύ μπροστά από το έλλειμμα (11%) και την κοινωνική πρόνοια (9%).

Σύμφωνα με μια δεύτερη δημοσκόπηση (Gallup/USA Today), που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα, ο Ομπάμα και ο Ρεπουμπλικανός αντίπαλός του Μιτ Ρόμνεϊ ανταγωνίζονται στήθος με στήθος στις 12 αμερικανικές Πολιτείες που θεωρούνται καθοριστικές για την ανάδειξη του εκάστοτε προέδρου (47% για τον Ομπάμα, έναντι 45% του Ρόμνεϊ).

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
Σίβυλλα
Helios Kiosk