Στην Μπαρτσελόνα αποχαιρέτησαν τον Πεπ Γκουαρδιόλα μετά βαΐων και κλάδων μετατρέποντας σε γιορτή αποθέωσης τον τελευταίο εντός έδρας αγώνα με την Εσπανιόλ. Δεν γνωρίζουμε αν στο Βραχάτι θα διοργανώσουν γιορτή αποχαιρετισμού για τον κ. Νίκο Ζαλμά, αλλά σίγουρα το «διαζύγιο» του επιτυχημένου προπονητή με τον Παμβοχαϊκό, τον οποίο οδήγησε στην κατάκτηση της τρίτης θέσης του πρωταθλήματος της Α1 βόλεϊ ανδρών, είναι κάτι παραπάνω από συναινετικό.

«Μου έκαναν μια καταπληκτική πρόταση από την ομάδα που πραγματικά τη ζύγισα πολύ» εξομολογείται στο «Βήμα» ο κ. Ζαλμάς και εξηγεί: «Υπήρχαν όμως τρία θέματα που ώθησαν να μη συνεχίσω τη συνεργασία μου με τον Παμβοχαϊκό. Το οικογενεικό, το εκπαιδευτικό (σ.σ. ο κ. Ζαλμάς είναι καθηγητής φυσικής αγωγής) και το ψυχολογικό. Απουσίαζω ουσιαστικά από το σπίτι μου εδώ και πέντε χρόνια ενώ πρέπει να απαντήσω θετικά σε μια πρόταση για την επαγγελματική εξέλιξή μου ως εκπαιδευτικός. Επιπλέον όλα αυτά τα χρόνια το καθημερινό πήγαινε – έλα Αθήνα – Βραχάτι με κούρασε. Η ομάδα πλέον ανέβηκε επίπεδο και δεν ξέρω αν είχα τις δυνάμεις να δώσω αυτό το παραπάνω που χρειάζεται πλέον».

Για τον κ. Ζαλμά η εμπειρία του στο Βραχάτι ήταν παραπάνω από εξαιρετική για αυτό και αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τους ανθρώπους της ομάδας «για αυτά τα 5 χρόνια γόνιμης και δημιουργικής συνεργασίας. Θέλω να ευχαριστήσω όλα τα παιδιά με τα οποία συνεργάστηκα όλα αυτά τα χρόνια, όλους τους συνεργάτες μου, τη διοίκηση και ειδικά τον πρόεδρο κ. Κώστα Ρωμανό και βέβαια τον κόσμο της ευρύτερης περιοχής που μας στήριξε».

Η επιτυχημένη πορεία του στο Βραχάτι καθιστά τον κ. Ζαλμά ένα από τους πλέον περιζήτους προπονητές της βολεϊκής πιάτσας. Ο ίδιος όμως διαψεύδει τις φήμες για πρόταση συνεργασίας από τον Ολυμπιακό. «Δεν έχω καμμία πρόταση από τον Ολυμπιακό. Προσωπικά δεν ήθελα να μπω στη διαδικασία να βάλω στη ζυγαριά από τη μια την παραμονή μου στον Παμβοχαϊκό και από την άλλη μια πρόταση από άλλη ομάδα. Ηθελα να αποφασίσω ή όχι για την παραμονή στο Βραχάτι ανεξάρτητα από πρόταση άλλης ομάδας».