Ερευνητής του ΜΙΤ είχε μια καταπλητική ιδέα για την χρήση ενός υπολογιστή και ειδικά για να παίζει κάποιος βιντεοπαιχνίδια όπως το Pac-Man. O Ερικ Ρόζενμπαουμ δημιούργησε ένα απλό ολοκληρωμένο κύκλωμα το οποίο μπορεί να μετατρέψει οποιδήποτε αντικείμενο σε πληκτρολόγιο. Ετσι μπανάνες, σκάλες, ζωγραφιές ακόμη και δοχεία με νερό γίνονται πλήκτρα!

Παίξε με όλα

Το Makey Makey (όπως ονόμασε ο ερευνητής το κύκλωμα) συνδέεται σε έναν υπολογιστή μέσω θύρας USB και επιτρέπει στον χρήστη να «απελευθερώνει» συγκεκριμένα πλήκτρα από το πληκτρολόγιο και να τα αντικαθιστά με διάφορα αντικείμενα. Τα πλήκτρα αυτά είναι τα «βελάκια», το πλήκτρο για το «κενό» (το space bar) καθώς και το αριστερό κουμπί στο ποντίκι. Στην θέση τους ο χρήστης μπορεί να χρησιμοποιήσει ότι επιθυμεί.

«Οτιδήποτε είναι έστω και ελάχιστα ηλεκτρικά αγώγιμο μπορεί να γίνει πλήκτρο» δηλώνει ο Ρόζενμπαουμ. Στο σχετικό βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο οι χρήστες παίζουν videogames με κάθε πιθανό και απίθανο πληκτρολόγιο. Ζωγραφιές, σκάλες, δοχεία με νερό, μπανάνες γίνονται πλήκτρα και επιτρέπουν στους χρήστες να παίζουν παιχνίδια ή ακόμη και μουσική μέσω του υπολογιστή!