ΕΝΕΔ: Πιστοποίηση της επισκεψιμότητας στα Ψηφιακά Μέσα

Στο πλαίσιο της ενίσχυσης της αξιοπιστίας και διαφάνειας των μετρήσεων στο Διαδίκτυο, η Ένωση Εκδοτών Διαδικτύου (ΕΝΕΔ) ανακοινώνει την προσεχή έναρξη λειτουργίας υπηρεσίας πιστοποίησης των αποτελεσμάτων επισκεψιμότητας στα ψηφιακά Μέσα. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΔΣ της Ενωσης:

«Η ΕΝΕΔ ολοκληρώνει στις 18 Μαϊου την αξιολόγηση προτάσεων από σημαντικούς διεθνείς παρόχους υπηρεσιών πιστοποίησης και θα ανακοινώσει τον ανάδοχο την Παρασκευή 1 Ιουνίου καθώς και το χρονοδιάγραμμα για την εισαγωγή του νέου συστήματος.

Η Ένωση θεωρεί πως η μετάβαση σε ένα σύστημα πιστοποιημένων μετρήσεων επισκεψιμότητας, στα πρότυπα των πλέον ανεπτυγμένων χωρών, αποτελεί απαίτηση τόσο των εκδοτικού κλάδου όσο και της ευρύτερης αγοράς, ειδικά των διαφημιζόμενων που ολοένα και περισσότερο στρέφουν τα επικοινωνιακά τους κονδύλια προς τα ψηφιακά Μέσα και απαιτούν έγκυρα και αδιάβλητα στοιχεία, χωρίς πιθανά σφάλματα ( εκ παραδρομής ή χειραγώγησης) που τείνουν να εμφανίζονται σε λιγότερο προηγμένες αγορές. Παράλληλα, υπογραμμίζεται η ευθύνη όλων των εκδοτών και παρόχων περιεχομένου / υπηρεσιών ( ασχέτως εαν είναι μέλη της ΕΝΕΔ) των οποίων οι ιστοσελίδες λειτουργούν και ως οχήματα διαφήμισης, να τηρούν απόλυτα τους κώδικες δεοντολογίας και ορθής χρήσης των εργαλείων μέτρησης επισκεψιμότητας.

Η ΕΝΕΔ ιδρύθηκε το 2012 με βασικό σκοπό την αναβάθμιση, ανάπτυξη και προώθηση του πρωτογενούς ψηφιακού περιεχομένου, την θέσπιση κανόνων για την ομαλότερη και αποτελεσματικότερη λειτουργία της ελληνικής διαδικτυακής αγοράς και την οικονομική ανάπτυξη των μελών της στο χώρο της διαδικτυακής οικονομίας. Ιδρυτικά μέλη της Ένωσης είναι οι εταιρείες ΔΟΛ, Πήγασος, ΑΝΤΕΝΝΑ, 24Media, Αθηνόραμα, MEGA, STAR, Ναυτεμπορική, Capital.gr και PrimeMedia».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Media
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk