Συναγερμός για τον τουρισμό – πτώση 40% στις κρατήσεις

Πτώση που αγγίζει το 30% έως 40% στις τουριστικές κρατήσεις για την Ελλάδα επισημαίνει η Γενική Πανελλαδική Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΓΕΠΟΕΤ), εξαιτίας της πολιτικής ρευστότητας που διαδέχθηκε το εκλογικό αποτέλεσμα της 6ης Μαΐου

Πτώση που αγγίζει το 30% έως 40% στις τουριστικές κρατήσεις για την Ελλάδα επισημαίνει η Γενική Πανελλαδική Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΓΕΠΟΕΤ), εξαιτίας της πολιτικής ρευστότητας που διαδέχθηκε το εκλογικό αποτέλεσμα της 6ης Μαΐου.

«Ο τουρισμός της Ελλάδας αργοσβήνει», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία, κοινοποιώντας τη στους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων και καλώντας τους να αντιληφθούν την κρισιμότητα των στιγμών.

«Η τουριστική Ελλάδα σήμερα έχει εγκαταλειφθεί από τους πολιτικούς, τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο για τη φετινή τουριστική περίοδο», τονίζει, αναφερόμενη στην αρνητική εικόνα που έχει διαμορφωθεί στο εξωτερικό, με αναφορές στα επεισόδια στην Αθήνα, τις απεργίες «και τα κλειστά μουσεία μετά τις 14.30 το μεσημέρι με απόφαση των κυβερνώντων σε μία χώρα που περιμένει να ζήσει από τον τουρισμό». Μέσα σε όλα τα αρνητικά «έρχεται να προστεθεί και η ακυβερνησία για να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο τον φόβο του εν δυνάμει επισκέπτη».

«Ποιος τουρίστας θα έρθει σε μία χώρα που δεν ξέρει τι θα βρει – είναι νωπές ακόμα οι μνήμες που πυρπολούσαν την Αθήνα, αφαιρούσαν τα μάρμαρα των ξενοδοχείων για να σπάσουν βιτρίνες – πόσο μάλλον τώρα που η χώρα δεν έχει ακόμα κυβέρνηση και αυτός που σκέφτεται να μας επισκεφθεί φοβάται», υπογραμμίζει η Ομοσπονδία. Και η δήλωση καταλήγει: «Θέλουμε τον τουρισμό που μας επισκέπτεται, δώστε μας πίσω τον τουρισμό που μας πήρατε, εμείς είμαστε ο λαός, εμείς θέλουμε να ζήσουμε, θέλουμε να πληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας ώστε να ζήσουν και οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις του τουρισμού αλλά και ευρύτερα. Βρείτε τα μεταξύ σας εσείς που κάνετε αυτά τα τραγικά λάθη, που διοικήσατε την χώρα και δεν λέγατε όλα αυτά τα χρόνια την αλήθεια και εσείς που διεκδικείτε τη λαϊκή εντολή δείτε πρώτα και πάνω από όλα την Ελλάδα».

ΗΑΤΤΑ: Οι κρατήσεις έχουν παγώσει

Οι κρατήσεις έχουν «παγώσει», υπογραμμίζει και ο Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ), κάνοντας έκκληση στην ελληνική Πολιτεία και τα κόμματα της Βουλής να διαβεβαιώσουν τη διεθνή κοινή γνώμη ότι η Ελλάδα έχει απόλυτη ηρεμία, ασφάλεια και είναι σε θέση να υποδεχθεί τουρίστες από όλο τον κόσμο. Παράλληλα καλεί όλους τους φορείς του τουρισμού, να απευθύνουν κοινό μήνυμα στις διεθνείς τουριστικές αγορές ζητώντας τους να αποδείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη και τη στήριξη στη χώρα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
Σίβυλλα
Helios Kiosk