Τ. Κουίκ: «Κάποιοι θέλουν να κάψουν τον κ. Καμμένο και να τον βγάλουν εκτός παιχνιδιού»

Την Τρίτη 15/5/2012 ο Βουλευτής και Εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων μίλησε στην εκπομπή των Γιώργου Κακούση και Δημήτρη Πετρόπουλου (καθημερινά 08:00-10:00) για το έγγραφο που διέρρευσε από την Προεδρία της Δημοκρατίας και φέρεται να είναι του κ Καμμένου

Για το έγγραφο που φέρεται να έδωσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο κ Π. Καμμένος{{{ moto }}}

Ο κ Καμμένος και χθες το βράδυ και σήμερα το πρωί με δηλώσεις του σε τηλεοπτικούς σταθμούς εξήγησε και τα είπε ότι τέτοιο χαρτί δεν ενεχείρισε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κι όχι μόνο αυτό. Είπε, επίσης και παρακαλώ διαβάστε τα πρακτικά τα οποία δόθηκαν στη δημοσιότητα από κανένα διάλογο δεν προκύπτει ότι τέτοιο χαρτί έγινε αντικείμενο συζήτησης.

Και γω σας λέω Έγινε αντικείμενα συζήτησης αυτό το non paper του κ Παπαδήμου το οποίο ζήτησε ο κ Καμμένος και ο κ Παπούλιας του είπε δεν μπορώ να σας το δώσω. Υπάρχει μες τα πρακτικά.

Εάν ο κ Καμμένος είχε δώσει τέτοιο έγγραφο στον κ Παπούλια εσείς λετε ότι ο κ Παπούλιας δεν θα έμπαινε, έστω και για τριάντα δεύτερα σε μια συζήτηση από τη στιγμή που κάποιοι θεωρούν ότι το περιεχόμενο είναι σοβαρό. Δεν υπάρχει τίποτα γραμμένο στα πρακτικά. Στα πρακτικά υπάρχουν δύο πράγματα. Το χαρτί των επτά σημείων που ζήτησε ο κ Παπούλιας να πάρει. Κι είπε ο κ Καμμένος θα το στείλω κ Πρόεδρε με συστημένη επιστολή. Και το δεύτερο είναι το οικονομικό πρόγραμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων πενήντα επτά σελίδων, το οποίο το έδωσε σε σπιράλ, εκείνη τη στιγμή. Υπάρχει κι αυτό καταγεγραμμένο.

Άρα λετε υπάρχει το πρόγραμμα και μια επιστολή που στάλθηκε αργότερα κι αφορά μόνο στους επτά όρους.

Επαναλαμβάνω ότι, ό, τι γράφονται στα πρακτικά αυτά είναι Από κει πέρα, πραγματικά, πιστεύω ότι κάτι συμβαίνει που θέλει να βγάλει τους Ανεξάρτητους Έλληνες και τον Πάνο Καμμένο, για πολλοστή φορά, γιατί αυτό συνέβαινε και προεκλογικά, εκτός παιχνιδιού Τι θέλουν να κάνουν. Θέλουν με αυτή τη μέθοδο να τον κάψουν. Να παίξουν όπως θέλουν στα δικά τους τα γήπεδα. Και δεν αναφέρομαι στην Προεδρία της Δημοκρατίας. Μακριά από μένα .

Αυτό το έγγραφο έχει φύγει από την Προεδρία της Δημοκρατίας κι όταν κάποιος κατηγορεί κάποιον ότι αυτό το έγγραφο είναι πλαστό, ουσιαστικά το επιτελείο του Π Καμμένου με τον έναν η τον άλλο τρόπο, έμμεσο η άμεσο, αποδίδει αυτή την κατηγορία της πλαστογραφίας

Όχι.{{{ audio1 }}}

Κατεβάστε το ηχητικό εδώ

Πως όχι. Αυτό το χαρτί έφυγε από την Προεδρία της Δημοκρατίας. Ποιός μπορεί να το πλαστογράφησε

Το ξεκαθάρισε και ο ίδιος Δεν υπάρχει περίπτωση να κάθισαν στην Γραμματεία της Δημοκρατίας να σύνταξαν ένα κείμενο και να το έστειλαν προς τα έξω. Το πως αυτό το έγγραφο έφτασε στα χέρια της προεδρίας κι από κει και πέρα η Προεδρία το διένειμε, ανεξάρτητα, όπως είπε και χθες βράδυ ο Ν. Χατζηνικολάου ένα non paper δεν το διανέμεις, αλλά πέρα από αυτό, είναι το τελευταίο που με απασχολεί, αυτό όμως που είναι σαφές είναι ότι εμείς επιμένουμε και μένουμε πάνω στα επίσημα πρακτικά. Διότι scripta manent. Ό, τι λέγεται αυτό καταγράφεται. Κι αυτό που καταγράφεται είναι και το επίσημο.

Ξέρουμε ότι στη πολιτική δύο είναι οι τρόποι διαπραγμάτευσης. Ο formal τρόπος, ο τρόπος των πρακτικών κι ο άλλος τρόπος είναι των non paper.

Για μας δεν υπάρχει, πού ξέρετε πόσο ευαίσθητοι είμαστε στα θέματα της διαφάνειας, περίπτωση να πατήσουμε εκτός πρακτικών. Απόδειξη ότι ήταν ο Π. Καμμένος εκείνος που πρώτος έβγαλε την υπόθεση, μ αυτή την περίφημη επιστολή Παπαδήμου η οποία δεν είχε καμία υπογραφή. Δεν το είχε πει κανένας άλλος αρχηγός.

Υπάρχει χαρτί συγκεκριμένο το οποίο δημοσιεύεται στις εφημερίδες κι έχει φύγει από την Προεδρία κι αναφέρεται ότι έχει σταλεί από το0ν Πρόεδρο σας τον κ Καμμένο. Κι ότι προβλέπει μέσα και πιθανότητες συνεργασίας σε περίπτωση κινδύνου.

Τέτοιο χαρτί δεν έχει φύγει από τους Ανεξάρτητους Έλληνες και τον Πρόεδρό μας. Τέτοιο χαρτί δεν το αναγνωρίζουμε. Καταρχήν δεν έχει υπογραφή Υπάρχει περίπτωση να φύγει χαρτί από τους Ανεξάρτητους Έλληνες από τον Πρόεδρο τον Πάνο Καμμένο και να πάει στην Προεδρία χωρίς να ζητήσουμε αριθμό πρωτοκόλλου, χωρίς να έχει συνοδευτική επιστολή, χωρίς να είναι υπογεγραμμένη.

Αριθμό πρωτοκόλλου σε non paper

Τότε να μας δοθεί και ο φάκελος μέσα στον οποίο εστάλη.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
Σίβυλλα
Helios Kiosk