Περισσότεροι από 2.000 επισκέπτες στο εκπαιδευτικό πάρκο του ΑΠΘ

Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε από τη Δευτέρα, 13 Μαΐου, το πρόγραμμα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, «ΑΠΘ την Κυριακή». Όπως έχει ανακοινώσει η διοίκηση του Ιδρύματος, για τις επόμενες έξι Κυριακές (ως τις 17 Ιουνίου), το Πανεπιστήμιο θα μετατραπεί στο μεγαλύτερο εκπαιδευτικό πάρκο της χώρας, ανοίγοντας τις «πόρτες» των μουσείων, των συλλογών, των εργαστηρίων και των αθλητικών του εγκαταστάσεων στους επισκέπτες του.

Με μεγάλη επιτυχία ξεκίνησε από την Κυριακή, 13 Μαΐου, το πρόγραμμα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, «ΑΠΘ την Κυριακή».

Όπως έχει ανακοινώσει η διοίκηση του Ιδρύματος, για τις επόμενες έξι Κυριακές (ως τις 17 Ιουνίου), το Πανεπιστήμιο θα μετατραπεί στο μεγαλύτερο εκπαιδευτικό πάρκο της χώρας, ανοίγοντας τις «πόρτες» των μουσείων, των συλλογών, των εργαστηρίων και των αθλητικών του εγκαταστάσεων στους επισκέπτες του.

Έτσι, περισσότεροι από 2.000 μικροί και μεγάλοι, επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος. Στην διάρκεια του προγράμματος, κεραυνοί και ηλεκτρικές εκκενώσεις στην Πολυτεχνική Σχολή, αρωματικά φυτά και έντομα στη Γεωπονική Σχολή, υπαίθριες ανασκαφές, «προϊστορικά» γεύματα, μαθήματα αστρονομίας και ξεναγήσεις στους κρυμμένους «θησαυρούς» των μουσείων της Φιλοσοφικής Σχολής παρουσιάστηκαν στους επισκέπτες.

Τις 64 δραστηριότητες του πιλοτικού προγράμματος «ΑΠΘ την Κυριακή» υποστηρίζουν 50 διδάσκοντες του ιδρύματος, 21 φοιτητές που εργάζονται με καθεστώς μερικής απασχόλησης και 150 εθελοντές φοιτητές που δίνουν ραντεβού την επόμενη Κυριακή.
«Ανοίγουμε για πρώτη φορά το πανεπιστήμιο στην κοινωνία. Αυτό που θέλουμε είναι να καταλάβει ο κόσμος τι πραγματικά σημαίνει πανεπιστήμιο. Να εξοικειωθεί η οικογένεια, τα παιδιά – τα οποία πρόκειται να σπουδάσουν- με τη διαδικασία παραγωγής και μετάδοσης της γνώσης με την έρευνα, δηλαδή με την εκπαίδευση. Και είναι συγκινητική η ανταπόκριση από πλευράς του κόσμου διότι ήρθαν οικογένειες, ήρθαν παιδιά από σχολεία, έφεραν γονείς τα παιδιά τους, καθώς είναι η πρώτη φορά που ο κόσμος έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει τι συμβαίνει μέσα στο πανεπιστήμιο», τόνισε χθες εγκαινιάζοντας το πρόγραμμα ο Πρύτανης του ΑΠΘ, κ. Γ. Μυλόπουλος.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk