Τι ζητούν οι πολίτες

Τι ζητούν οι πολίτες | tovima.gr

Δεν θα επιτρέψω σε κανένα κομματάρχη, σε κανένα κομματόσκυλο και σε κανέναν βολεμένο συνδικαλιστή να ζήσει η χώρα, τον καλλιεργούμενο αυτές τις μέρες, εθνικό διχασμό. Ούτε θα επιτρέψω σε κανέναν Στρατούλη και σε κανέναν Γλέζο, λόγω έλλειψης σοβαρού οικονομικού προγράμματος, να μετατρέψουν τους πολίτες σε πολίτες τύπου δόκτωρα Ζιβάνγκο.

Όσοι απο τους συμπολίτες μας τόσα χρόνια ζούσαν από τα δάνεια που πλουσιοπάροχα τους παρείχαν οι τράπεζες να τα πληρώσουν. Κι εγω μπορούσα να δανειστώ για να ταξιδεύω, να αγοράζω το ένα gadgetάκι μετά το άλλο, να αλλάζω τα αυτοκίνητό μου και να αγοράσω αυτοκίνητο σε κάθε παιδί μου, μόλις αυτό ενηλικιωθεί ή μόλις περάσει στο πανεπιστήμιο.

Δεν τα έκανα όλα αυτά και γι αυτό δε θα τους τα πληρώσω εγώ. Θα πρέπει όμως να τους βοηθήσουμε να βρουν τρόπο για να τα αποπληρώσουν. Ο λαός επέλεξε και εξέλεξε πολιτικές και πολιτικούς μία εβδομάδα νωρίτερα. Πρέπει ΟΛΟΙ να αναθεωρήσουν τα προγράμματά τους (αφού κανένα από αυτά δεν επιδοκιμάστηκε με ισχυρή πλειοψηφία) και να προχωρήσουν σε έναν minimum συγκερασμό απόψεων, ο οποίος θα περιλαμβάνει: Αναπτυξιακή πολιτική, αναθεώρηση της δανειακής σύμβασης, αυστηρό δίκαιο και μόνιμο φορολογικό σύστημα και ΑΠΟΚΗΡΥΞΗ του κακού συνδικαλισμού, που υποστηρίχθηκε από όλα τα κόμματα (το κάθε κόμμα με το δικό του «τρόπο»).

Και κυρίως: ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ όλο τον κρατικό μηχανισμό, ήτοι το διεφθαρμένο ΔΗΜΟΣΙΟ και να το δημιουργήσουν εκ νέου κρατώντας στελέχη και υπαλλήλους που αξίζουν (γιατί υπάρχουν τέτοιοι υπάλληλοι). Αν γίνουν όλα αυτά θα έχουν τη στήριξη των πολιτών αυτής της χώρας και ίσως τότε χαμογελάσουμε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
Σίβυλλα
Helios Kiosk