Η ώρα είναι τώρα!

Τα πρακτικά της συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας με τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς φανερώνουν τόσο το πρόβλημα της χώρας, όσο και της πολιτικής. Οξύ το πρώτο και οξύτερο το δεύτερο. Η οικονομική θέση της χώρας είναι εμφανώς προβληματική. Και εμφανέστεροι οι κίνδυνοι που την περιβάλλουν. Το δυστύχημα είναι ότι παρ’ ότι οι πολιτικές δυνάμεις γνωρίζουν και αποδέχονται την προβληματικότητα της οικονομικής θέσης της χώρας, δεν καταφέρνουν να βρουν πεδίο κοινής προσπάθειας και κοινής δράσης

Η ώρα είναι τώρα! | tovima.gr

Τα πρακτικά της συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας με τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς φανερώνουν τόσο το πρόβλημα της χώρας, όσο και της πολιτικής.

Οξύ το πρώτο και οξύτερο το δεύτερο.

Η οικονομική θέση της χώρας είναι εμφανώς προβληματική. Και εμφανέστεροι οι κίνδυνοι που την περιβάλλουν.

Το δυστύχημα είναι ότι παρ’ ότι οι πολιτικές δυνάμεις γνωρίζουν και αποδέχονται την προβληματικότητα της οικονομικής θέσης της χώρας, δεν καταφέρνουν να βρουν πεδίο κοινής προσπάθειας και κοινής δράσης. Και δεν βρίσκουν επειδή η στάση τους προσδιορίζεται σε μεγάλο βαθμό από το προεξάρχον κομματικό συμφέρον. Και γι’ αυτό είναι και οξύτερο.

Ωστόσο, ακόμη και την υστάτη δωδεκάτη ώρα, οι πολιτικές δυνάμεις μπορούν να βρουν κοινό πεδίο δράσης.

Και θα βρεθεί αν θέσουν, έστω για λίγο, στο περιθώριο το κομματικό συμφέρον. Να ενεργήσουν δηλαδή με όρους εθνικού και όχι κομματικού συμφέροντος. Και αυτή η ώρα είναι τώρα.

Ας αρπάξουν την ευκαιρία. Γιατί απλούστατα δεν θα έχουν άλλη.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
Σίβυλλα
Helios Kiosk